6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Pekel'den kapalı pazar sözü

Bandırma 100. Yıl Mahallesi'nde kurulan Cuma Pazarı'nı ziyaret eden CHP Bandırma Belediye Başkan Adayı Sedat Pekel, esnafa maliyet çıkarmadan Bandırma'ya modern 2 ayrı kapalı pazar yeri, her mahalleye semt pazarları ve İDO İskelesi yakınına ise yöresel ürünlerin satılacağı küçük pazar yeri kuracaklarını söyledi.

Başkan Adayı Sedat Pekel ve eşi Feride Pekel, başkan yardımcısı adayları Dursun Mirza ve Ozan Onur, İl Genel Meclis adayı Namık Havutça ve çok sayıda partili kadın 100. Yıl Mahallesi'ndeki Cuma Pazarı'nı ziyaret ederek pazarcı esnafı ve vatandaşlarla görüştü. Sedat Pekel, pazar yerinin kurulduğu sokakların bozuk ve çamurlu olmasından dert yanan esnaflara Bandırma'ya hiçbir esnaftan katkı payı almadan modern ve her türlü ihtiyacın karşılanabileceği 2 ayrı kapalı pazar yeri ve ayrıca mahallere de semt pazarları kurma sözü verdi.

Kapalı pazarın kötü durumundan dolayı pazarcı esnafının yıllardır zorluk çektiğini belirten Pekel, "5 yıldır kapalı pazar yerini kendi haline terk ettiler. Oradaki esnaflar su baskınlarından milyarlarca lira zarar etti. Belediye 5 yıldır buraya çözüm bulamadı, yenisini yapmak için pazarcı esnafından milyarlarca lira para istedi. Derme çatma halde çatısı akan altyapısı olmayan Kurtuluş Caddesi'ndeki pazar yerine esnafın ve vatandaşların her türlü ihtiyacına cevap verecek, modern, altyapısı tam olan kapalı bir pazar yeri kuracağız. Ayrıca programımıza da aldığımız gibi esnaflardan hiçbir katkı payı da alınmayacak. Bunun yanısıra bütün mahallelere de kamuya ait arazileri düzenleyerek semt pazarları kuracağız. Bunun yanısıra deniz otobüsü termineli yakınına da Bandırma'nın yöresel ürünlerinin satıldığı küçük bir pazar yeri de kuracağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 10:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?