6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Pekel'den Kutlu Doğum Haftası mesajı

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yayınladığı mesajda, Kutlu Doğum Haftası'nın tüm insanlık için barış, sevgi, kardeşlik ve huzurlu bir gelecek için fırsat olarak değerlendirilmesini dileyerek tüm Bandırmalıların, Türk ve İslam dünyasının haftasını kutladı.

Başkan Pekel mesajında, insanlığın en karanlık dönemlerinden birinde, tüm dünyaya huzur ve insanca bir yaşamın temel ilkelerini yeniden hatırlatan Peygamber Efendimizin doğumunun yeni bir dönemin de başlangıcı ve tüm insanlık için karanlıktan kurtuluş ışığı olduğunu belirtti. Tüm Türk ve İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı kutlayan Pekel, "Yüce Allah bu dünyayı insanlar barış ve huzur içinde, kardeşçe yaşasınlar diye var etmiş. Ancak, insanoğlu nedense bu değerin farkına varamayıp, dünyayı belirli dönemlerde kendi eliyle yaşanmaz hale getirebiliyor. İşte insanlığın yine böyle en karanlık dönemlerinden birinde, tüm dünyaya huzur ve insanca bir yaşamın temel ilkelerini yeniden hatırlatan Yüce Peygamberimizin doğumu yeni bir dönemin de başlangıcı olmuştur. İnsanlık için böylesine önemli olan bu doğum, adına yakışır biçimde Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanıyor.

Bu yıl Bandırma'da da 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Kutlu Doğum nedeniyle, kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğine inanıyorum. Tüm insanlığa kurtarıcı olarak gönderilen O Yüce Peygamber bizlere sevgiyi, kardeşliği, insanlara iyilik yapmayı, zor durumda olan kardeşlerimize yardımcı olmayı, ahlaklı ve dürüst olmayı, adaletli davranmayı öğütledi. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' ilkesiyle tüm insanların birbiriyle kardeşçe yardımlaşmanın, 'İki günü birbirine eşit olan zarardadır' ilkesiyle de insanlığın huzuru için çalışmanın, sürekli ilerlemenin önemini bizlere hatırlattı. İnsanlığın huzur içinde yaşayabileceği bir dünya için temel insani değerleri ortaya koyan Yüce Peygamberin doğumu, tüm insanlık için karanlıktan bir kurtuluş ışığı olmuştur. Başta Bandırmalı saygıdeğer hemşehrilerim olmak üzere tüm ulusumuzun ve İslam dünyasının Kutlu Doğum Haftası'nı kutluyor, tüm insanlık için barış, sevgi, kardeşlik ve huzurlu bir gelecek için fırsat olarak değerlendirilmesini diliyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 19:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?