7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Personele öfke ve stres semineri

Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarına yönelik, "öfke, stres ve davranış bilimleri" konusunda eğitim verildi.

Ünlü davranış bilimi uzmanı Kunter Kurt, Einstein'in beynini diğer insanların beyninden ayıran bir özelliğin olmadığını söyledi.

Salih Tozan Kültür Merkezi'nde yapılan panele, SGK İl Müdürü İsmail Sevinç, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı M. Gürhan Acar ile SGK personeli katıldı. İsmail Sevinç, SGK olarak müşteri memnuniyetine önem verdiklerini, 3 gün sürecek bu eğitimin son derece yararlı olacağını söyledi..

Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt tarafından verilen panelde, farkında olmadan yapılan davranışların düşünceleri yansıttığı anlatıldı. Kurt, "Stresi kontrol etmek için öncelikle beynimizi tanımalıyız. Yumruk yapılan ellerde sağ parmağı üstte olanlar, altıncı hisleri kuvvetli olanlardır. Ayrıca, iç mimarlar ve grafikerler bu gruptan çıkar. Sol parmağı üstte olan grup daha çok bilim adamlarını çıkartır. Hafızaları çok iyidir, sayı ve hesap işlerinde başarılıdırlar. Einstein'ın beynini bizim beynimizden ayıran bir özellik yok. Ancak, Einstein, beyninin her iki tarafını da mükemmel kullanmaktaydı. Bu sebeple dahi oldu. Beyin sabah öğrenir, akşam yorumlar" dedi.

Kunter Kurt, Mersin'de suçlularla da çalıştığını ve aile kavramının önemini çok daha iyi anladığını söyledi. Kurt, "Baba profili silik olan kişilerde suç oranı daha yüksektir. Baba ailede ahlak merkezidir. Ayrıca, baba adayları için eşlerinin hamilelik dönemi önemlidir. Hiperaktivite ve davranış bozuklukları hamilelik döneminde oluşur. Beyler, eşlerinizi hoş tutun ve çocuklarınızı kimseyle kıyaslamayın" dedi.
SGK İl Müdürlüğü'nün düzenlediği, "öfke, stres ve davranış bilimleri" konulu eğitim seminerinin 3 gün devam edeceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 17:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?