6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Petshop işletmecileri sertifikalandı

Balıkesir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren petshop işletmecileri için eğitim semineri düzenleyip katılımcılara birer sertifika verdi.

Belediye Veteriner Müdürlüğü'nün, ev ve süs hayvanları satan işyeri sahiplerine yönelik düzenlediği eğitim çalışması petshop işletmecilerinin alması gereken belge için Balıkesir Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, Ovaköydeki Balıkesir Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi'nde 2 günlük bir eğitim çalışması düzenlendi.

12 -13 Ocak tarihlerinde yapılan eğitim çalışmasına katılan 14 kişi, verilen eğitim sonunda belgelerini almaya hak kazandılar. Belediye Veteriner Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimler Taner Sürek ve Dilşad Sündüz Havabilen tarafından verilen eğitimler kapsamında, katılımcılara ev ve süs hayvanları satış, barınma ve eğitim yerlerinin kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmeliği hakkında bilgilerin yanı sıra hayvan ekolojisi, hayvan davranışı, bakım ve besleme gibi konularda da bilgiler verildi. Özellikle petshop işletmecilerinin almak zorunda olduğu belge için düzenlenen eğitimlerin, yasanın yürürlüğe girdiği 2006 yılından bu yana üçüncü defa gerçekleştirildiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 14:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?