7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Peygamber sevgisi salona sığmadı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içinde düzenlenen ‘Kur’an-ı Kerim’de İnsan İlişkileri’ konulu konferans büyük ilgi gördü.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Remzi Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı Belediye Düğün Salonu’ndaki konferansı Kaymakam Ali Uslanmaz’ın da içinde olduğu yaklaşık 700 kişi izledi.


İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği ‘Kur’an-ı Kerim’de İnsan İlişkileri’ konulu konferansı izlemeye gelen vatandaşlar salona sığmadı. Çok sayıda vatandaşın ayakta izlediği konferans sırasında şiirler de okundu. Prof. Dr. Remzi Kaya, Allah’ı ve Resulünü her şeyden fazla sevmedikçe iyi bir mümin olunamayacağını belirterek, Müslüman’ın çok okuması gerektiğini söyledi. Şöhret, makam ve paranın insanı Allah’tan uzaklaştırmaması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Remzi Kaya, “İslam’da aile çok önemlidir.

Ailenin sağlam olması inançlı olmaktan geçer. Erkek de kadında tek başına yarımdır. İkisi bir birini tamamlar. Oğlunuza kız veya kızınıza koca ararken imanlı olmayı ön planda tutun. Babanın evlada bırakacağı en büyük miras güzel ahlaktır. Ailenin mutluluk olması için kötü alışkanlıklar olmayacak. Müslüman israf da cimrilik de etmez. Anne ve babalar israftan kaçının ve verdiğiniz sözü tutarak evladınıza iyi örnek olun. Söz tutulmadığı zaman bereket olmaz” dedi.


Sunuculuğunu İsmail Baydemir’in yaptığı konferans öncesi Koca Cami İmamı Ramazan Aşık Kur’an okudu. Burhaniye Müftü Vekili Ramazan Tekin de, yaptığı açış konuşmasında katılımcılara teşekkür etti. Hacı Fevzi Köylü İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şakir Doğan’ın okuduğu ilahi izleyenleri coştururken, Şerife Yüksel’in okuduğu Peygamber’im şiiri de duygusal anların yaşanmasına neden oldu.


Konferansı Kaymakam Ali Uslanmaz’ın yanı sıra, Ayvalık Müftüsü Fikret Ekinci, Havran Müftüsü M. Emin Karataş, Gömeç Müftüsü Fethullah Uydaş ile bazı daire amirleri ve yaklaşık 700 Burhaniyeli izledi. Konferansın sonunda Kaymakam Ali Uslanmaz, konuşmacı Prof. Dr. Remzi Kaya’ya teşekkür ederek bir buket çiçek verdi. Daha sonra okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 15:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?