6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Piknikçilere yangın uyarısı!

Balıkesir’in Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan, vatandaşların izin verilmeyen alanlarda piknik yapmamalarını istedi. Kaz Dağları’ndaki Karadenizliler 7.Yayla Şenlikleri’ne katılan müdür Muhammet Karahan, orman yangınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi.

Geçtiğimiz kış ve bahar aylarında bol yağış düşmesi nedeniyle ormanlık alanlarda da bol ot geliştiğini belirten Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan, orman yangınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi.

Olası yangınlara karşı hazırlıklı olduklarını belirten Karahan, “Yöremizdeki olası yangınlara karşı hazırlıklıyız. Ancak bu yeterli değil. Vatandaşlarımızın da duyarlı olmaları gerekiyor. Özellikle ormanlık alanlarda seyreden araç sürücüleri sigara atmasınlar. Vatandaşlarımızın izin verilen alanların dışında piknik yapmamalarını istiyoruz. Ayrıca anız yakılmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımız her hangi bir yangın gördüğünde ormanın ücretsiz 177 nolu telefonunu aramalarını istiyoruz. Şu anda 8 yangın müdahale ekibimiz 8 arasözle birlikte hazır beklemektedir. Ayrıca 14 yangın gözetleme kulesi de 24 saat görev yapmaktadır. Ormanlarda kuruyan otlar büyük tehlike oluşturuyor. Bunun için vatandaşlarımızın eskisinden dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 18:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?