5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

PKK zanlıları adliyede

BALIKESİR'DE PKK OPERASYONU

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün bölücü terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda tamamı üniversite öğrencisi olan 3'ü bayan toplam 18 şüpheli, adli makamlara teslim edildi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı adliye bahçesine kimse sokulmazken gözaltındakilere destek için gelen bir grup alkış yapıp zılgıt çekti.

Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın bizzat yönettiği operasyon için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan karara istinaden Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ilk etapta 35 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Cumartesi sabahı gerçekleşen eş zamanlı operasyonlarda evlere yapılan baskınlarda yakalanan çoğu üniversite öğrencisi 35 kişiden emniyetteki ifadelerinin ardından 17'si serbest bırakıldı. Paşaalanı TEM'de gözaltına alınan 18 şüpheli ise bugün öğleden sonra savcılığın talebi üzerine Balıkesir Adliyesi'ne götürüldü. Adliye çevresinde ve içinde sıkı güvenlik önlemi alındı.

Çevik Kuvvet ekipleri adliye bahçesine kimseyi yaklaştırmadı. 2 ayrı otobüs ile getirilen şüpheliler adliye binasına götürülürken dışarıda destek için bekleyen bir grup üniversite öğrencisi alkış, ıslık ve zılgıtlarla arkadaşlarına destek oldular. Şüpheliler arasında, bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna üniversiteden sempatizan toplayıp kamp olarak kullanılan İstanbul Ümraniye'deki örgüt evinde eğittikten sonra terör örgütünün dağdaki kadrosuna gönderdiği tespit edilen Y.A. (25) isimli şüpheli de bulunuyor. Y.A.'nın terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasıyla ilgili Marmara bölge sorumlusu olduğu, Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenci olduğu belirlendi.

Ümraniye'deki örgüt evinde eğitim alıp dağ kadrosuna gönderilmek üzereyken yakalanan E.Y. isimli bayan öğrenci de şüpheliler arasında. Örgütün Marmara sorumlusu Y.A. ile E.Y., N.D. ve N.Ş. isimli 3 bayan, Bandırma'da okuyan M.E.Y. ile birlikte Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi ve mühendislik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerden bazıları yüzlerini saklamaya çalışırken birçoğunun ise rahat oldukları gözlendi.

 

11 DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYARA EL KONULDU

Bölücü terör örgütü PKK'nın üniversitedeki gençlik yapılanması olarak faaliyet gösterdiği belirtilen şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda toplam 11 adet diz üstü bilgisayar ile bazı bilgisayar kayıtlarına ve çok sayıda örgütsel doküman, çeşitli evrak ve belgelere incelenmek üzere el konulduğu bildirildi. Balıkesir Üniversitesi'nde sürekli bir yapılanma içine giren bölücü terör örgütü PKK'nın bu girişimleri daha önceki senelerde de polisin gerçekleştirdiği operasyonlarda deşifre edilerek

dağıtılmıştı. Çok sayıda öğrencinin tutuklandığı operasyonlarda, ilgili üniversite idaresince açılan soruşturmalar neticesinde birçok öğrencinin de disiplin cezası yoluyla bölücü faaliyet içine girmelerinden dolayı okul ile ilişkileri kesilmişti.

BALIKESİR'DE PKK OPERASYONU
BALIKESİR'DE PKK OPERASYONU
BALIKESİR'DE PKK OPERASYONU
BALIKESİR'DE PKK OPERASYONU
BALIKESİR'DE PKK OPERASYONU
BALIKESİR'DE PKK OPERASYONU
BALIKESİR'DE PKK OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 20:34:03
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 00:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?