5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

PKK'nın gençlik yapılanmasına darbe

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün bölücü terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda 17'si öğrenci 18 kişi gözaltına alındı.

Operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Terörle mücadele kapsamında bir süredir ekiplerimizin yürüttüğü, takibimizde olan bir çalışmanın sonucunda operasyon yapıldı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan karara istinaden Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak gerçekleştirdiğimiz operasyonlarda ilk etapta 35 şüpheli alındı. TEM Şube'de ifadeleri alınan şahıslardan 17'si serbest bırakıldı. Şu anda bizim de hedefimizde olan toplam 18 şüpheli gözaltında.

Bunların 17 tanesi Balıkesir Üniversitesi'nde öğrenci. Bir kişi ise dışarıdan, örgütün Marmara sorumlusu olduğu belirtiliyor, o da Balıkesir'de yakalandı. Aralarındaki bir kişi de Bandırma ilçesinde yakalandı. Soruşturma devam ediyor" denildi.

Bölücü terör örgütü PKK'nın üniversitedeki gençlik yapılanması olarak faaliyet gösterdiği belirtilen şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda toplam 11 adet dizüstü bilgisayar ile bazı bilgisayar kayıtlarına ve çok sayıda örgütsel doküman, çeşitli evrak ve belgelere incelenmek üzere el konulduğu bildirildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik kararı konulan operasyonla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları devam eden 5'i kız toplam 18 şüphelinin yarın adli makamlara teslim edilmeleri bekleniyor.

Balıkesir Üniversitesi'nde sürekli bir yapılanma içine giren bölücü terör örgütü PKK'nın bu girişimleri daha önceki senelerde de polis tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda deşifre edilerek dağıtılmıştı. Çok sayıda öğrencinin tutuklandığı operasyonlarla ilgili üniversite idaresince açılan soruşturmalar neticesinde de birçok öğrencinin disiplin cezası yoluyla bölücü faaliyet içine girmelerinden dolayı okul ile ilişkileri kesilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 18:03:04
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 19:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?