7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Polis emlakçı kardeşleri arıyor

Balıkesir'de, vatandaşlara hayali olarak gayrimenkul satışı yaparak milyonlarca lira para alıp ortadan kayboldukları ileri sürülen emlakçı kardeşler polis tarafından her yerde aranıyor.

 Onlarca kişinin, karşıdan görüp beğendikten sonra tamam deyip milyarlarca lira parayı verdikten sonra dolandırıldıklarını anlayıp adli mercilere başvurduğu olay, "Canım Türkiyem" manzarasını hatırlattı.

Edinilen bilgiye göre, Eski Kuyumcular Mahallesi'nde faaliyet gösteren Çınar Emlak isimli işyerinin sahipleri A.B. (31) ve H.B.'nin (32), çok sayıda vatandaşı dolandırıp kayıplara karıştığı iddia edildi. 50'ye yakın vatandaşın Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip dilekçe vererek emlakçı kardeşlerden kendilerini dolandırdıkları iddiasıyla şikayetçi olduğu öğrenildi.

PTT aralığındaki emlakçının işyerini boşalttığı, arayan kimsenin şahıslara ulaşamadığı kaydedildi. Savcılığın dışında polise de çok sayıda vatandaşın başurup şikayetçi olduğu belirtildi. Emlakçı kardeşler tarafından dolandırıldığını iddia eden Mustafa B. (41) isimli vatandaş, Atatürk Mahallesi'nde 303 metrekare arsa içindeki tek katlı evi 60 bin TL. karşılığında almak için anlaştıklarını, sadece kendi aralarında satış akdi yazıp imzaladıklarını, bu belgeyle beraber emlakçıya 19 bin 300 TL. nakit para verdiğini, daha sonra 700 TL. daha verdiğini, şüphelilerin bugüne kadar kendisine taahhüt ettikleri hususları yerine getirmediklerini ve şahısların kendisi gibi çok insanı dolandırdığını öğrenip şikayetçi olduğunu söyledi.

Muhammet A. (28) isimli mağdur ise Atatürk Mahallesi'nde bir binanın bağımsız bölümünü satın almak için 45 bin TL.'ye anlaştıklarını, 5 bin lirayı elden kalan miktarı da banka hesabına yatırarak ödediğini, ancak emlakçı kardeşlerin verdikleri taahhüdü yerine getirmediklerini, dolandırıldığını anlayıp şikayetçi olduğunu bildirdi.

69 yaşındaki Demirel T. isimli vatandaş da şüphelilerin arsa alım satımı konusunda kendisini 273 bin TL. dolandırdıklarını, Süleyman D. (69), Toygar Mahallesi'nde bir arsayı 70 bin TL. verip aldığını, ancak arsanın tapusunu alamadığını, bunun yerine 85 bin TL. imzalı senet aldığı halde karşılığı olmadığını, emlakçı kardeşlerden birisine ait olduğunu iddia ettikleri bir daireyi 70 bin TL.'lik alacağına karşılık kendisine vereceklerini söyledikleri, ancak daireyi araştırdığında başkasına ait çıktığını, dolandırıldığını anlayıp şikayetçi olduğunu söyledi. Kadir C. (48) isimli vatandaş ise emlakçı kardeşlerden 45 bin TL.'ye anlaşıp bir ev satın aldığını, ancak satın aldığı evin Y.K.B isimli bir şahsa ait olduğunu ve evin satılık olmadığını öğrenince dolandırıldığını anlayıp şikayetçi olduğunu söyledi. Erhan İ. (37) isimli vatandaş da şüpheli şahıslarla 35 bin TL. karşılığında ev satın almak için anlaştıklarını, satın aldığı eve bakmaya gittiğinde evin yine Y.K. isimli aynı kişiye ait olduğunu ve satılık olmadığını öğrenince dolandırıldığını anladığını bildirdi.

POLİS HER YERDE ARIYOR

Bunun gibi daha ç ok sayıda vatandaşın milyarlar lira parasını alıp ortalıktan kayboldukları öğrenilen emlakçı kardeşlerin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'ye bağlı ekiplerin geniş çaplı çalışma yaptığı, aynı şekilde vatandaşlardan 5 milyon TL.'den fazla dolandırdıkları iddia edilen şahıslarla ilgili Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 18:17:31
Güncelleme :17 Şubat 2009 Salı 18:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şahin Yağmur IP: 88.242.157.xxx Tarih : 18.02.2009 15:28:05

İŞTE HERÖNÜNE GELEN EMLAKÇI OLUR ve VATANDAŞIMIZ DA BUNLARA HALEN PAÇAYI KAPTIRIRSA...DEVLET bir an önce bu emlakçılık mevzuusuna el koyup kontrol altına almalıdır. İşi ehillerine ve sorumluluk yükleyerek bırakmalıdır.VATANDAŞ da olur olmaz emlakçı deyip gitmesin herkese kardeşim yaa..   Bir zamanlar bu emlakçılığı dört meslek disiplini yapacak diye tasarı hazırlanmıştı.. İnşaat Müh.-Harita Kadastro Müh.-Şehir Plancıları ve Mimarlar...... Ama noldu parsayı kapıyolar diye alakası olmayan kanun yapıcılara yakın olan meslek sahibi Avukatlar bu işe taş koydular... Oysaki bu işleri yapan belli olacaktı hiç olmazsa.. Ama şimdi durum ortada... Gelişmemiş ülke olduğumuz nerden belli olacak, birileri muhakkak çıkış yapacağımız anda paçamızdan aşağı çekecek.... Acı acı...