3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Polis faili meçhul cinayeti aydınlattı

Balıkesir'de, Ekim ayında evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Ahmet Çetinkurt isimli şahsın katil zanlısı olduğu ileri sürülen 1 kişi ile kendisine yardım ettikleri iddia edilen 2 kişi yakalandı.


7 Ekim 2007 tarihindeki olayda Ahmet Çetinkurt, ikamet ettiği Adnan Menderes Mahallesi'ndeki evinin önünde gece yarısı uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü. Üçgen Siteleri D Blok önünde gerçekleşen cinayetin ardından kimliği belirsiz kişi veya kişiler silahlarıyla birlikte kaçmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık 4 ay önce işlenen cinayet, başarılı bir operasyon ile aydınlatıldı. Polis ekipleri durumları şüpheli görülen Yılmaz E. (31), Koral K. (22), Ümit Y. (25) isimli kişileri gözaltına aldı. Ev ve işyerlerinde eş zamanlı arama yapılan şahıslardan Yılmaz E.'nin avukatı huzurunda alınan ifadesinde olayı kendisinin gerçekleştirdiğini ve herhangi bir kişinin olayla ilgili bilgi ve yardımı olmadığını samimi olarak itiraf ettiği bildirildi. Yılmaz E.'nin; polise verdiği ifadede, maktul Ahmet Çetinkurt'un kız meselesi yüzünden olaydan önce yanına geldiğini ve başına silah dayayıp, öldürmekle tehdit ettiğini söylediği iddia edildi.


Adli makamlara teslim edilen 3 şüpheliden suçunu itiraf ettiği belirtilen Yılmaz E. tutuklanırken, diğer 2 şüphelinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 23:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?