7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Polis Günü Erdek'te coşkuyla kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Balıkesir'in Erdek ilçesinde tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Erdek Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Bülent Keçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Emniyet Müdürü Esat Taner'in yanı sıra daire müdürleri, emniyet mensupları ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Esat Taner, polis olarak Erdek'te bulunuş amaçlarının, kamu düzenini sağlamak, hukukun üstünlüğünü gözeterek, insan haklarına bağlı ve saygılı kalınarak günün 24 saatinde güvenlik hizmetini sunmak olduğunu söyledi. Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden olan Erdek'in yaz aylarında nüfusunun arttığına dikkat çeken Emniyet Müdürü Esat Taner, "Bu nüfus artışına paralel suç işlenme oranı da artmaktadır.

2006 yılından itibaren, özel eğitimli motosikletli polis timlerimizin sayısını arttırmamız neticesi ilçemiz genelinde ve özellikle araç trafiğine kapalı sahil bandında suçların önlenmesi ve suçlarla mücadele de başarıya ulaşılmıştır. Önümüzdeki turizm sezonunda da personel ve araç gereç yönünden takviyeler yapılarak ekiplerimizin sayısı arttırılacaktır. Suç işlenmesini önlemek ve işlenmiş olan suçun faillerini kısa sürede yakalamak üzere, çağımızın teknolojik imkanlarından yararlanmak istiyoruz. Bu nedenle mobese sistemini ilçemize kurarak cadde ve sokakları kameralı sistemle denetim altına almak istiyoruz. Sistemin kurulması için çalışmalarımız devam ederken, halkımızın katkılarıyla bu sistemi en kısa sürede hayata geçireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Törende ayrıca, Polis Haftası münasebetiyle düzenlenen koşu, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından öğrenciler tarafından şiir okunarak folklor gösterisi sunuldu. Törenin ardından, sahildeki çay bahçesinde, 164. yıl nedeniyle hazırlanan pasta, Emniyet Müdürü Esat Taner ve eşi Sermin Taner tarafından kesildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?