7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Polis Haftasına pastalı kutlama

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) öğrencileri, polis teşkilatının kuruluş yılı münasebetiyle sürpriz bir ziyarette bulundular. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ni ziyaret eden üniversite öğrencileri, Türk Polis Teşkilatının 164. yılını pasta keserek kutladılar.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün geçen hafta üniversite ile ortaklaşa düzenlediği Çanakkale gezisine katılan BAÜ'lü öğrenciler, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ni ziyaret etti. 150 öğrencinin katıldığı gezide şehitlikte tarihi zaferin nasıl kazanıldığını yerinde öğrenen gençler, gezi için teşekkür ettiler. Aralarında belirledikleri 12 kişiden oluşan temsilcileriyle polise sürpriz bir ziyarette bulunan gençler, yanlarında getirdikleri 164. yıl pastasıyla jest yaptılar. Komiser Halil İbrahim Adıgüzel, gençlere ilgileri ve nazik düşüncelerinden dolayı teşekkür etti. Ziyarette gezinin de bir değerlendirmesini yapan öğrenciler, Balıkesir'deki öğrenci polis ilişkisiyle örnek oluşturdular.

Öğrencilerin tamamına yakını Çanakkale şehitliğini ilk defa ziyarete gittiklerini belirtirken, şehitlikteki gezilerinde rehberlik yapan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Ali Öztaş'ın anlatımının da çok iyi olduğunu, geziyi çok iyi anlattığını, duygulanıp ağladıklarını ifade ettiler. Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Halil İbrahim Adıgüzel, "Sizler gelecekte öğretmen veya idareci olacaksınız. Öğrencilerinizi çok iyi yetiştirin, özellikle sorunlu öğrenci olanlara daha fazla ilgi gösterin çözüm yolu bulmalarında onlara yardımcı olun. Eğer sorunları daha küçükken çözülmezse ileride kendilerine, ailelerine ve topluma zararlı bir fert olurlar. Bundan da hepimiz zarar görürüz" dedi.
Ziyaretin sonunda üniversite öğrencileri polislerle birlikte Toplum Destekli Polislik Bürosu ve Yıldırım Ekipler Amirliği binası önünde toplu hatıra fotoğrafı çekildiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 18:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?