2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Polisi şok eden manzara

BALIKESİR'DEKİ HIRSIZLIK OLAYININ ŞÜPHELİSİ ANNE VE OĞLU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Balıkesir'de ikamet ettikleri mahalledeki evlerden yapılan hırsızlık olaylarının şüphelisi anne ve oğlu adli makamlara teslim edildi.

 

POLİSİN KOLLEKTİF ÇALIŞMASI SONUÇ VERDİ

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve mıntıka karakolunun suç araştırma ekibinin 1. Sakarya Mahallesi ve civarındaki ev ve iş yerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarının artmasıyla ilgili yürütülen çalışmalarda şüpheler tek bir adreste birleşti.

 1. Sakarya Mahallesi'nde Emine Şen (Altay-61) ve oğlu Ali Altay'ın (37) birlikte oturdukları ev takibe alındı. Mahalle halkı ve muhtarın da polisi bilgilendirmesinin ardından harekete geçen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri mahkemeden alınan arama kararı ile eve girerek arama yaptı. Polis karşılaştığı manzara karşısında şaşkına döndü. Evin değişik bölümlerinde 180 kalemden fazla hırsızlık sonucu çalınmış eşya ve malzemeler ele geçirildi. Çok sayıda polis ekibinin sevk edildiği evdeki çalıntı mallar sokağa sığmazken kiralanan bir kamyon ile emniyete götürüldü. Bu arada olay yerine toplanan mahalle sakinleri yıllardır aralarında komşu olarak barınan anne ve oğluna büyük tepki gösterdi. Sokağa çıkarılan eşyalar arasındaki kendilerine ait olanları teşhis eden vatandaşlar çalınan tencere, tava, halı, soba, fırın, mutfak eşyaları, gıda ve meşrubat ürünleri ile elektrik ve elektronik ürünleri görünce büyük sevinç yaşadılar. Hırsızlık olayını duyup emniyete giderek şikayetçi olan mağdur sayısının 30'u aştığı, rakamın 60 civarında olduğu kaydedildi. Resmi kayıtlarda 23 ayrı evden hırsızlık yapıldığı tespit edildi.

 

"HIRSIZLIK YAPMADIM, AMA PİŞMANIM (!)"

Sakarya Mahallesi'ndeki hırsızlık operasyonunda çalıntı yüzlerce eşya Asayiş Şube Müdürlüğü'nde tek tek sayılıp çeşitlerine göre değer tespitleri de yapılıp tutanaklara geçirildi. Bir taraftan sahiplerine teşhis ettirilen malların savcılık izniyle sahiplerine teslim edileceği bildirildi. Öte yandan, dün akşam gözaltına alınan hırsızlık olayının şüphelileri anne ve oğlu yine suçlamaları kabul etmediler. Emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden anne Emine Şen, hırsızlık suçlamalarını kabul etmezken muhabirin, "Peki yaptıklarınızdan pişman mısınız?" sorusuna, "Evet pişmanım" diye cevap verdi. Yaptıkları hırsızlıkları kabul etmeyip pişman olduklarını belirten çelişkili ifadelerde bulunan şüphelilerin adliyedeki işlemleri ise sürüyor.

 

OĞLU İLE BİR OLUP EŞİNİ ÖLDÜRÜP YAKTIKTAN SONRA TOPRAĞA GÖMMÜŞ

Balıkesir'deki hırsızlık olayının şüphelisi olarak yakalanıp adli makamlara teslim edilen anne ve oğlunun yıllar önce işlenen bir cinayetin de ortak sanıkları olduğu ortaya çıktı. Balıkesir merkeze bağlı Dallımandıra köyünde ikamet eden Altay ailesinden Emine Altay, oğlu Ali ile bir olup eşini öldürdü. Daha sonra evdeki şöminede (baca) üzerine benzin döküp odunlarla birlikte yakan anne ve oğlu, öldürdükleri babanın küllerini bahçeye gömüp üzerine ağaç vs. ektiler. Anne Emine Altay oğlu birlikte işledikleri cinayeti sır gibi saklarken bir süre sonra Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na giderek öldürdüğü eşi hakkında kayıp müracaatında bulunmuştu. Soruşturma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kayıp ihbarıyla ilgili yaptıkları araştırmalar neticesinde anne ve oğlunun işlediği cinayet olayını tespit ederek olayı aydınlatmıştı. O dönemde mahkum olan Emine Altay ve oğlu Ali Altay yaklaşık 12 sene yattıkları cezaevinden 1999 yılında çıkarılan ve kamuoyunda "Rahşan afıı" olarak adlandırılan aftan yararlanarak tahliye olmuşlardı. Cezaevinden çıkıp bir süre İzmir'de yaşayan anne ve oğlu daha sonra tekrar Balıkesir'e döndü. Bu arada ikinci evliliğini yaparak Şen soyadını alan Emine Şen (Altay) ve oğlu köylerine alınmazken, son 5 yıldır 1. Sakarya Mahallesi'ndeki kendilerine ait evde ikamet ettikleri bildirildi. Öte yandan, hırsızlık olayının şüphelileri Emine Şen ve oğlu Ali Altay'ın çalma hastalığı (kleptomani) rahatsızlığına yakalanmış olabilecekleri de değerlendiriliyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BALIKESİR'DEKİ HIRSIZLIK OLAYININ ŞÜPHELİSİ ANNE VE OĞLU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
BALIKESİR'DEKİ HIRSIZLIK OLAYININ ŞÜPHELİSİ ANNE VE OĞLU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
BALIKESİR'DEKİ HIRSIZLIK OLAYININ ŞÜPHELİSİ ANNE VE OĞLU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
BALIKESİR'DEKİ HIRSIZLIK OLAYININ ŞÜPHELİSİ ANNE VE OĞLU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 17:16:02
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 17:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?