6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Polisler hırsızları film yaptı

Balıkesir'in Edremit İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları, hırsızlığın daha da azaltılması için kamera karşısına geçti. 

İlçede bugüne kadar meydana gelen tüm asayiş olaylarını senaryo haline getiren Edremit polisi, filmde de kendisi rol alarak kamera karşısına geçti. Hırsızlık olaylarının nasıl geliştiği ve ne gibi önlemler alınması gerektiği konularının ana tema olarak işlendiği filmde polisler, kabahatler kanununu ve çevreyi rahatsız edici hareketleri canlandırıyor. Kapkaç olaylarından araç soygunlarına kadar bir çok iş ve ev yeri hırsızlığının nasıl gerçekleştiğinin canlandırıldığı filmde oynayan polisler, usta oyunculara taş çıkardı. 

Değişik kandırma yöntemleri ile para ve değerli eşyaların el çabukluğu yöntemiyle nasıl çalındığının da gösterildiği filmde, vatandaşların ne gibi önlemler alınması gerektiği üzerinde ağırlıklı olarak duruluyor. 

Vatandaşı hırsızlık olaylarına karşı daha duyarlı hale getirebilmek için turizm sezonunun başlamasından bu yana 36 bin adet çeşitli uyarı broşürünün dağıtıldığını belirten Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yeler, "Halkın yoğun olduğu sahil ve Pazar yerlerinde pankartlarla uyarılarda bulunuldu. Ayrıca araç ve el megafonları ile başta plajlar olmak üzere halkın yoğun olduğu bölgelerde uyarı anonsları yapıldı. Bu yapılan yoğun ve gayretli çalışmalar sonrasında şu ana kadar meydana gelen olaylarda 2005 yılına göre yüzde 32, 2004 yılına göre ise yüzde 61 azalış sağlandı. Benzeri uygulamalara gerek bu yıl gerekse 2007 ve sonrasında devam edilerek, yerli ve yabancı turistlerle vatandaşlarımızın Edremit ile Akçay"da daha güvenli yaşamaları sağlanacak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2006 Cuma 23:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
H avcı IP: 88.241.197.xxx Tarih : 23.08.2006 12:59:16
polis hırsızlıkların önlemini alacağına sinemacımı yetiştiriyor bırakında herkez işini yapsın!!!