3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Polislere şiddet konferansı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, karakollarda görev yapan emniyet mensuplarına, kadına karşı şiddetin önlenmesinde polisin rolü ve uygulanacak prosedürler anlatıldı. 

İlçe Emniyet Müdürü Metin Sevil ve Emniyet Amiri Yavuz Sağdıç ile 64 polisin katıldığı seminerde konuşan Emniyet Amiri Bünyamin Kırlı, yasalara göre aile içi şiddetin cezalandırılması gereken bir suç olduğunu söyledi. Trafik Tescil Bürosu konferans salonunda düzenlenen iki günlük seminere karakollarda çalışan polisler katıldı. 

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde görevli Emniyet Amiri Bünyamin Kırlı, yurt genelinde 40 bin polisin bu eğitimden geçirileceğini söyledi. Türkiye'nin insan haklarına saygılı, kadına yönelik şiddetle mücadele eden ülke ve sosyal devlet olduğunu belirten Bünyamin Kırlı, "Uluslararası anlaşmalara ve anayasal ilkelere göre devlet, kadına karşı şiddeti önlemek, şiddetten doğan zararları gidermek ya da giderilmesini sağlamak, şiddet uygulayanları cezalandırmak ve rehabilite edilmelerini sağlamak ile yükümlüdür. Aile içi şiddet, madde bağımlılığı ve maddi sıkıntı içinde olan ailelerde daha çok görülmektedir. Bunun için aile birliğini koruma projeleri hayata geçirilmeli. Karakollarda şiddete maruz kalmış kadınlara ait formları bayan personel dolduracak. Şiddet mağdurları mutlaka Sosyal Hizmetler 
Müdürlüğü'ne bildirilecek. Aile içi şiddet olayında derhal savcılık bilgilendirilecek. 

Koruma ve sığınma sağlamak gibi idari tedbir gerektiren durumlar da savcılığa bildirilecek. İlimizde ocak ayı içinde 18 aile içi şiddet olaya meydana gelmiştir. Balıkesir'de 10 ay içinde 33 bin kişi ile görüştük. Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile ekonomik sıkıntılar aile içi şiddeti artırıyor. Yine Balıkesir'de aile içi şiddete maruz kalmış 20 kadına iş bulduk. Bu tür projeleri İş-Kur da destekliyor. Aile birliğini korumak gerekiyor. Bu konuda bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Bölünmüş ve parçalanmış aile çocukları daha çok suç işliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 13:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?