6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Polisten hırsızlık uyarısı!

Balıkesir'in Gönen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, son günlerde ilçede meydana gelen hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Emniyet yetkilileri şüpheli gördükleri kişi ve kişileri ücretsiz olan 155 numaralı telefona bildirmelerini, ayrıca işyerlerine güvenlik kameraları ve alarm sistemi kurmalarını ve sigorta yaptırmalarının vatandaşların menfaatleri olduğu hususunda uyardılar.

Geçtiğimiz günlerde Gönen'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce soygunlar gerçekleştirildi. Edinile bilgiye göre, Hüseyin Tümer Caddesi üzerinde bulunan bir gözlükçü gece yarısı kapı kilidinin gevşetilip açılması sonucunda soyguncular tarafından soyuldu.

İşyeri sahibi Nihat T., "İşyerime sabah geldiğimde kapının kilidinin bozulup açılmış olduğunu gördüm. Bir an tereddütten sonra soyulduğumuzu anladım. Hırsızlar, sadece yabancı bir marka gözlükleri alarak beni 6-7 bin YTL zarara uğrattılar. Güvenlik güçlerinden biran önce hırsızların yakalanmasını istiyorum" dedi.

İlerleyen günlerde Ömer Seyfettin Caddesinde bulunan bir bilgisayar dükkanının ise kepenk kilitlerinin takıldığı kilityerlerini kırılarak içeri giren hırsızlar tarafından soyuldu. İçeriye giren kişi ve kişiler tarafından 1 adet 85 inç LCD televizyon, 2 adet leptop, bilgisayar ve 1 adet bilgisayar kasası çalındı. İşyeri sahibi Hayri G., soygunu gerçekleştiren hırsızlar kendisini mağdur ettiğini tedbir almak için gerekli hazırlıkları yaptığını, bayram üzeri işlerinin yoğunluğundan dolayı alarm ve güvenlik kamerasını takmadığını belirterek güvenlik güçlerinden soyguncuların yakalanmasını istedi.

Son olarak ise Şehit Rahmi Caddesi'nde bulunan bir market soyuldu. Buradan da Tekel maddeleri alan kimliği belirsiz kişiler soygundan sonra ortadan kayboldular. İşyerleri sahiplerinin şikayetleri üzerine işyerlerine gelen polisler yaptıkları incelemelerin ardından kimlikleri belirsiz şahıs yada şahısların yakalanması için geniş çapta çalışmalara başlattılar.

Güvenlik kameralarına yakalanan görüntülerde ise, çevre ilçede bir gözlük dükkanını soyan hırsızlarla Gönen'de marketi soyan kişilerin aynı kişiler olduğu iddia edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 16:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?