3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Polisten okuma-yazma seferberliği

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü, okuma yazma seferberliği başlattı.

Ağırlıklı olarak Romanlerin yaşadığı İbrahimce Mahallesi'nde eğitim seviyesinin düşük olduğunu öğrenen Emniyet Müdürü Cumali Topaş, mahallede okuma-yazma seferberliği başlattı.

Ekipler Amiri Başkomiser Aydın Yılmaz öncülüğünde bir dizi çalışma başlatan polisler, mahallede okuma yazma bilmeyen, okumayan, okuyup ayrılan, maddi imkansızlıktan okuyamayan kişileri tespit ederek kültür seviyelerinin artırılması konusunda çalışma başlattı.

Okuma yazma bilmeyen insan kalmaması iin ısrarla çalışacaklarının altını çizen Topaş, "İlk tespitlerimize göre 200'ün üzerinde okuma yazma bilmeyen insanımız var. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Gazi İlköğretim Okulu'nda sınıf açılacak. Okula devam etmeyen, bırakan kişilerin olduğunu tespit ettik. Onları yeniden okula kazandırmak için çalışıyoruz. Maddi imkansızlıktan dolayı okuyamayan için maddi kaynak bulmak için çalışacağız. Bu vatandaşlarımızı topluma kazandırma kararındayız. Yeni iş kolları içinde Halk Eğitim ile irtibata geçtik. Mesleki kurslara da katılmalarını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 17:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?