5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Poroskopi yöntemi ilk kez kullanıldı

POLİS FAİLİ MEÇHUL HIRSIZIN KİMLİĞİNİ,

Balıkesir polisi, bir işyerinde gerçekleşen hırsızlık olayının faili meçhul olan şüphelinin kimliğini gelişmiş ülkelerde kullanılması tavsiye edilen, "Poroskopi" yöntemi ile tespit etti.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kuva-yi Milliye Polis Merkezi Amirliği idaresinde bulunan N.H. isimli vatandaşa ait işyerine, arka tarafta bulunan yaklaşık iki buçuk metre yüksekliğindeki demir kapının üst camı kırılarak içeriye girilerek hırsızlık olayı gerçekleştiği bildirildi. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı inceleme ve araştırmalarda elde edilen maddi deliller üzerinde gelişmiş ülkelerde kullanılması önemle tavsiye edilen ve Balıkesir'de ilk defa kullanılan Poroskopi yöntemi ile işyerinden hırsızlık olayının şüphelisinin kimliği tespit edildi. Poroskopi'nin, "parmak izi, avuç ve çıplak ayak izlerinde papil hatlarına oluşturan ter kanal ağızlarının (ter delikleri) birbirlerine göre konumlarının değerlendirildiği" bir yöntem olduğu bildirildi.

Camını kırdığı işyerinden hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra kaçan şüphelinin, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü Biyometrik Veri İşlemleri Büro Amirliği'nce yapılan çalışma sonucu daha önceden sabıka kaydı bulunan K.O. olduğu tespit edildiği, şüphelinin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi. Emniyet Müdürlüğü, poroskopi yöntemi kullanılarak faile tespit edilen hırsızlık olayıyla ilgili olayın gerçekleştiği işyerinin fotoğraflarını basına dağıttı.

POLİS FAİLİ MEÇHUL HIRSIZIN KİMLİĞİNİ,
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 13:59:01
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 00:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?