7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Poyraz Bandırma'yı vurdu!

Marmara Denizi'nde sabah saatlerinde başlayıp gün boyu devam eden poyraz fırtınası hayatı olumsuz etkiledi.

Kuzey Ege'de etkili olan poyraz fırtınası Marmara Denizi'ni de etkisi altına alınca Bandırma-İstanbul arasında sefer yapan 800 yolcu-200 araç kapasiteli İDO hızlı feribotu ve deniz otobüslerinin tüm seferleri iptal edildi. Bilet paraları geri verilen yolcular, karayoluyla İstanbul'a gitmek için otogarlara akın etti.

Bandırma Körfezi saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtınaya teslim olurken, Marmara Denizi'nde Kapıdağ Yarımadası açıklarında fırtınaya yakalan 4 yabancı bayraklı yük gemisiyle 26 balıkçı teknesi limana sığındı. Bandırma Liman Başkanı Erhan Tuncer, fırtına geçene kadar olası deniz kazalarını önlemek için balıkçı teknelerinin denize açılmasının yasak olduğunu belirtti.

Kaymakam Salih Keser, yaptığı yazılı açıklamada şiddetli fırtına nedeniyle denizlerde ve karayollarında oluşabilecek risklere karşı ilgili makamları ve vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Bandırma'da 6 metrelik dev dalgalar sahil şeridini sular altında bırakırken, fırtınada çok sayıda ağacın dalları kırıldı, çatılardaki televizyon antenleri ile reklam panoları hasar gördü. Fırtına ve sağanak yağmura yakalanan vatandaşlar alışveriş merkezlerine, otobüs duraklarına sığınırken, yollarda oluşan su birikintileri trafiğin yavaşlamasına neden oldu.

Öte yandan, fırtına nedeniyle Erdek-Tekirdağ, Avşa ve Marmara Adası ile Karşıyaka yolcu motor seferleri durdu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 23:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?