6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

'Protestan İslam Grubu'na operasyon

Kurduğu 2 internet sitesinde "Hans Von Aieberg" takma ismiyle yazışmalar yapan, diğer taraftan yazıştığı kişilerden yüklü miktarda maddi yardım alan Bülent A. ve öğretim üyesi eşi, birlikte çalıştıkları tespit edilen 6 kişiyle birlikte "nitelikli dolandırıcılık" suçundan gözaltına alındı. 

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) Şubesi, Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde ikamet eden eski gazeteci Bülent A. isimli şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Mahkeme kararıyla yürütülen tahkikatta, Bülent A.'nın kendisini "Hans Von Aiberg" kimliğiyle tanıttığı ve piyasadan "Hanif İslam öğretisi" ile yüklü miktarda para topladığı belirlendi. Birbirinden garip İslam yorumlarıyla bilinen Hans Von Aiberg'in (Bülent A.), İslam dinini kullanarak topladığı paralarla "nitelikli dolandırıcılık" suçu işlediği ileri sürüldü. 

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyon kısa sürede geniş yankı uyandırdı. İslam dinini kullanarak para topladığı iddia edilen Bülent A. ile Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim üyesi olduğu bildirilen eşinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Bülent A. ve eşi Mesude A.'nın, "Hanif İslam öğretisi" ile internet üzerinden ülke genelinde yüklü miktarda para topladıklarının belirlendiği kaydedildi. Bunun üzerine operasyonu genişleten polisin, İstanbul ve Bursa'nın Orhaneli İlçesi'nde de eş zamanlı operasyonlar düzenlediği, gözaltı sayısının daha da artacağı bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 19:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?