6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Provalar başladı

Geleneksel olarak yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenlikleri Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde farklı etkinliklerle başladı.
Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilerek geleneksel hale getirilen ve 3 gün sürecek olan ‘Edremit 23 Nisan Çocuk Şenlikleri’ programı dün akşam Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde start aldı. Edremit Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği 23 Nisan şenlikleri, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların yüzlerini güldürdü. Dün saat 17.00’de Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde başlayan şenlik programında Gazi İlköğretim Okulu, Şehit Hamdibey İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Özel Özcan İlköğretim Okulu ve 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilere sahne aldı. Şenliklerin sunumunu ise, Anadolu Lisesi Türk dili ve Edebiyatı öğretmeni Alev Tekeoğlu yaptı. Şenlikler süresince veliler, çocuklarını sahnede görüntüleyebilmek için yoğun çaba gösterdi.
Programın resmi açılışına Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ile şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.


Şenliklerin amacı ile ilgili kısa bir Birgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, “Bu program 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemine uygun olarak, en iyi şekilde kutlanmasını sağlamak, Atatürk ve ilkelerine bağlılığı geliştirmek, milli birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenmektedir. Programımız, Nisan 2007/2595 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayınlanan ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Yönergesi’ esas alınarak hazırlanmıştır. Her okulumuzun gösterileri 20 dakikalık süre ile sahne alacak ve gösterilerini sunacaktır. Edremit Belediyemiz başta olmak üzere Kaymakamlığımız ve diğer kurum ve kuruluşlara şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
Şenlik programının bugünkü ayağında ise, Yılmaz Akpınar İlköğretim Okulu, Sarıkız Anaokulu, Şehit Hamdibey İlköğretim Okulu, Alemizade İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu sahne alacak.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 14:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?