7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Raketini Cup Gel'de fotosafari

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 2–10 Mayıs 2009 tarihleri arasında “Raketini Cup Gel” Körfez Tenis Şenliği, kapsamında düzenlenen ‘Fotosafari’de, yazı işleri müdürü ilk kez sanatsal olarak çektiği fotoğraflarla katıldığı yarışmada ödüle layık görüldü.

Edremit Körfez’in etkin yerel gazetelerinden olan Olay gazetesi yazı işleri müdürlüğü görevini yürüten Ceren Hereser, hayatında ilk kez bir fotoğraf yarışmasına son dakikada müracaat ederek katılma kararı aldı.
'Tenis Turnuvası' konulu yarışmaya amatör makinası ile çektiği fotoğraflarla katılan Hereser, çok sayıda usta fotoğraf sanatçısını geride bırakarak katıldığı 3 fotoğraftan 2'si ödüle kayık görüldü.

Havran Kaymakamı Fatih Genel başkanlığındaki jüri,fotoğraf sanatçısı Ali Öz’ün yorumları ile 50 yakın fotoğraf arasında epey bir zorlanma ile 5 tane fotoğrafı ödüle layık gördü. Yarışmada Nedim Taşbağ birinci, Yağız Taşbağ ikinci, Sevgi Gümüşdere üçüncü ve ilk kez amatör makineyle çektiği fotoğraflarla yarışmaya katılan yazı işleri müdürü Ceren Hereser'de iki fotoğrafı ile mansiyon ödülüne layık görüldü.

Hereser, “Ara sıra haberlerle ilgili olarak fotoğraf çekiyordum. Turnuva açılışında da ilk kez sanatsal olarak 40 yakın çektiğim fotoğraflardan 3 adedi ile yarışmaya katılmaya karar verdim. Hem de biri değil 2’si mansiyon ödülüne layık görülmüş. İnanamadım. O kadar profesyonel fotoğraf sanatçısı içinde hiç şansım olmadığını düşünüyordum. Gazeteci arkadaşlar haberi verince çok şaşırdım. Ancak herkes kendisine güvenmeli. Benim gibi yapamam dememeli, yapmaya çalışmalıymış” şeklinde konuştu. Büyük ilgi gören şenliğe ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Nail Kırmızıgül'de katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 14:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?