3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

RAM eğitmenleri Avrupa yolcusu

Balıkesir Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) eğitimcileri, "VETPRO" projesi dahilinde 3 Avrupa ülkesinde 14 gün eğitim alacak. 

RAM Balıkesir Müdürü Erhan Adilay, Gençlik Sosyal Gelişim Derneği (GESOGED) olarak başvuruda bulunduğu, "Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi" kapsamında RAM eğitmenleri olarak Avrupa'nın 3 ülkesinde eğitim alacaklarını açıkladı. Erhan Adilay, "Projedeki amacımız, ön yargıları oluşturan ve besleyen hatalı öğrenmeleri okul öncesi eğitim programları kapsamında ele alarak engellemek ve bu amaca yönelik başka ülkelerin uygulamalarını değerlendirmektir. Proje ile çocukların kendi değerlerini ve kültürel özelliklerini bilmeleri yanında, farklı kültürlerin özelliklerini öğrenmeleri, farklılıkları kabul edebilmeleri, hoşgörülü olmaları için gerekli olan uygulamaların ortaya çıkarılması amaçlanmıştır" dedi. 

3 ayrı ülkede 14 gün süreceği bildirilen, "VETPRO" projesi dahilinde RAM eğitmenleri, ilk olarak İtalya'nın Caserta kentine gidecek. RAM ekibi, buradaki çalışmaların ardından Almanya'nın Berlin şehrinde geçecek. 20 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında sürecek projenin İngiltere'nin Londra kentinde sona ereceği bildirildi

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?