5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Rektörlük için ilk aday İrfan Ay

BAÜ'DE REKTÖRLÜK İÇİN İLK ADAY İRFAN AY

Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) rektörlük için adaylığını ilk açıklayan isim Prof. Dr. İrfan Ay oldu. Ekim ayında yapılacak 6. dönem rektörlük seçimlerinde Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İrfan Ay, rektörlük görevine talip olduğunu açıkladı.

Rektör adaylığıyla alakalı bir açıklama yapan Prof. Dr. İrfan Ay, üniversitenin sorunlarını ve çözüm yollarını iyi bildiğini, üniversite camiasını iyi tanıdığını, kendi hazırladığı sitesinde üniversitenin sorunlarını ayrı dosyalar halinde sunarken bir taraftan da çözüm yollarını anlattığını kaydetti. BAÜ Rektör adayı Prof. Dr. İrfan Ay, "Ben bu üniversiteyi sorumluluk sahibi olan çalışan arkadaşlarımla yönetme taraftarıyım. Benim yönetici ekibim işini severek yapacaktır. Asık suratlı, tafra yapan, kapris yaparak, baskı kurarak ve adaleti çiğneyerek yöneticilik yapan elemanlardan olmayacaktır. Üniversitede hiçbir hoca ve elemana önyargı ile yaklaşılmayacak, her arkadaşımın kabiliyeti ölçüsünde faydalanılmaya çalışılacaktır. Verilen görevde suiistimal yaptığı tespit edilen öğretim üyesi veya idari kadroda memur, iyice araştırılıp soruşturulmadan sorunun kaynağı tespit edilmeden hakkında işlem yapılmayacaktır. İşini iyi yapan herkes yaptığı işe göre yasalar çerçevesinde taltif edilecektir. Bizden, dinci, dinsiz, solcu, sağcı, komünist, faşist gibi boş laf suçlamaları duymayacaksınız. Bunu yapanlarla işimiz olmayacak. Biz, üniversiteyi, üniversiteye somut katkısı olan, çalışkan ve insanca davranışları önde planda olan arkadaşlarla işbirliği yaparak yöneteceğiz. Olumlu eleştirilere açık olacağız, ama kasıtlı, yıkıcı eleştirileri asla kaale almayacağız, işimize bakacağız. Çalışma ilkelerim dinamizm, katılımcılık, şeffaflık, dürüstlük, adalet, hukuka saygı, demokratik ve çağdaş değerlere bağlılık şeklinde olacaktır. Üniversitenin çok önemli olan 3 ayağını eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal aktiviteler olarak özetleyebiliriz. Eğitim-öğretimde şu an mevcut tüm teknolojik olanakları (datashow-CD ekran-per de-vs.) tüm okullardaki sınıflar için hocalarımın kullanımına hazır etmeyi düşünüyorum. Hocalarımdan da kendilerini yenilemelerini, çağa ayak uydurmalarını, müfredatlarını Bologna sürecine göre ayarlamalarını isteyeceğim. Sürekli yenilenmenin pratiğe dökülmesi için çalışacağım. Araştırma - geliştirme konusunda çalışmalarını pratikte işe yarayan çalışmalar yapmalarını isteyeceğim, bu üniversiteye AB, TÜBİTAK, DPT, Bakanlık veya benzeri kuruluşlardan katkı sağlamış veya sağlayacak her hocama şu anki durum için, BAP projelerinde üniversite bütçesinin durumuna göre 5 bin ila 7 bin 500 TL ekstra para verilmesini sağlayacağım. Bu bir vaattir" dedi.

 

SAYGIN VE NİTELİKLİ BİR ÜNİVERSİTE VİZYONU

Prof. Dr. İrfan Ay, sosyal aktivitelerin bir üniversitede olup bitenlerin halka duyurulmasında en önemli etmenlerden biri olduğunu söyledi. Bu konuda geçmişteki idarecilik tecrübesine güvendiğini anlatan İrfan Ay, "Geçmişte idareciyken gösterdiğim beceriyi rektör olduğumda da göstererek Balıkesir Üniversitesi'ni 20 yıllık idari tecrübemle bulunduğu yerden çok daha ileriye götüreceğime inanıyorum. Bunun için, saygın ve nitelikli bir üniversite vizyonu için, kurumsal aidiyet duygusu olan bir üniversite için, özgür akademik ortamı olan bir üniversite için, toplumun ihtiyaçlarına duyarlı, içinde bulunduğu kentle barışık, kaynak oluşturma becerisine sahip, Balıkesir'e çok yönlü katkılar sağlayabilen bir üniversite yapmak için, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, vatanını seven, demokratik ve laik, üniter devlet yapısından taviz vermeyen, milli değerlerine saygılı ve özgür düşünceli insanlar yetiştirecek bir üniversite için altıncı dönem rektör adayı oldum. Bana inanan veya inanacak olan tüm arkadaşlarımın desteğini bekliyorum" diye konuştu.

 

İRFAN AY KİMDİR?

BAÜ Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrfan Ay, 1954 yılında Kandıra doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Sakarya'da tamamlayan İrfan Ay, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nden 1974'de mezun oldu. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Makine Anabilim dalında yüksek lisans için giden irfan ay, 1976 yılında yüksek makine mühendisi olarak mezun olmuştur.1 976 yılında Kale kalıp fabrikasında atölye şefi olarak çalıştı. Askerlik görevini tamamlayan Ay, 1977'de BAÜ Makine bölümüne asistan oldu. 1980 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinde doktoraya başlayan Prof, Dr. İrfan Ay, 1985 yılında doktorasını tamamlayıp Yrd. Doç. Dr. unvanını aldı. Daha sonra BAÜ'DE 2000 yılında doçent, 2007 yılında profesör olan evli ve 2 çocuk babası irfan Ay, İngilizce biliyor. 20'si idari 32 yıldır Balıkesir Üniversitesi'nin çeşitli birimlerinde görev yapan Prof. Dr. İrfan Ay, SKS daire başkanlığı (vekaleten), Edremit MYO kurucu müdürlüğü, Fen Bilimleri Enstitüsü müdür yardımcılığı, Mühendislik Fakültesi dekan yardımcılığı, Balıkesir Üniversite Vakfı müdürlüğü, Makine Bölüm Başkanlığı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürlüğü, Mühendislik Fakültesi Dekan yardımcılığı ve Balıkesir MYO müdürlüğü (devam ediyor) görevlerinde buldundu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:43:01
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 17:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?