6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Renkli kutlama

BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Balıkesir'de büyük bir coşku içinde kutlandı. Cumhuriyet'in 86. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin ardından bugün gerçekleşen resmi kutlamalar coşkulu geçerken, geçit töreninde renkli görüntüler yaşandı.

İlk olarak Valilik 1 Nolu Salon'da Vali Yılmaz Arslan tebrikleri kabul etti. Stat önündeki geçit töreninde ise Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Korgeneral Adem Huduti ve Belediye Başkanı İsmail Ok, tören aracı üzerinde halkı ve tören birliklerini selamlayıp bayramlarını kutladılar. Ellerinde bayraklarla yüzlerce vatandaşın katıldığı Cumhuriyet Bayramı'nda özellikle çocuklar renkli görüntüler oluşturdu. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Büyük Atatürk ve silah arkadaşları ile onlara inanmış bir milletin Kurtuluş Savaşı'nı Cumhuriyetin ilanıyla taçlandırmış olmasının başlı başına bir destan olduğunu, bu destanın ise mazlum milletlerin bağımsızlığına güçlü bir dayanak oluşturduğunu söyledi. Ülkede ayrımcılık yapmak isteyenlerin kaybetmeye mahkum olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 86 yıllık serüveni, bir başarı bir uygarlaşma öyküsüdür. Bugün Türkiye, İslam dünyasının tek laik ve gerçek anlamda demokrat ülkesidir. Bugün Türkiye 72 Milyon nüfusuyla bölgesinin hatırı sayılan, güçlü, istikrarlı bir ülkesidir. Bugün Türkiye, dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip bir ülkedir. Bugün Türkiye, dünyanın en güçlü birkaç ülkesinin sahip olabildiği bir orduya sahiptir. Bugün Türkiye, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma çabasını sarsılmaz bir inançla Anayasa güvencesi altına almış, bu alanlarda sürekli gelişme kaydeden bir ülkedir.

Bu gerçekler ortadayken, Cumhuriyetimize, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğümüze yönelik aşırı kuşku, korku, endişe içinde olmaya hakkımız yoktur. Bizim temelleri sağlam bir devlet mekanizmamız vardır. Bu mekanizma, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde işlemektedir. Çağın, dünyanın gelişen ve değişen şartlarına uygun olarak da sürekli geliştirilmektedir. Bizim tasada ve kıvançta bir ve bütün olmayı becerebilen bir halkımız vardır. Doğal bazı farklılıklarımızı gerekçe göstererek ayrımcılık yapmak isteyenler kaybetmeye mahkumdurlar. Cumhuriyet tarihimiz bu durumun sayısız örnekleri ile doludur" dedi.

Adnan Menderes Lisesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi büyük beğeni topladı. Edebiyat öğretmeni Veli Bıçkın'ın Başkomutan Atatürk'ü başarıyla canlandırdığı gösteri protokol ve diğer izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Resmi kuruluşların katıldığı geçit töreninde asker, polis, öğrenci, zabıta, hemşire gruplarından birer temsilcinin tuttuğu dev bayrak vatandaşlar ve protokol tribünündeki herkes tarafından ayakta selamladı. Balıkesir'deki kutlamaların en renkli simaları çocuklar oldu. 6. Ana Bakım Merkez Komutanlığı'nda görevli Teğmen Ali Osman Söğütlü ve eşi Duygu Söğütlü'nün 2,5 yaşındaki çocukları Göktürk Söğütlü, törenin uğuru oldu. Babası gibi subay olmak isteyen minik Göktürk, "Atatürk Ölmedi" isimli şiiriyle de parmak ısırttı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Atletizm Müsabakalarında dereceye girenlerin ödülleri de verildi. Büyük bayanlarda Tuğba Daye (Adnan Menderes Lisesi), büyük erkeklerde Serkan Aydın (Beden eğitimi spor yüksekokulu), genç kızlarda Fatmanur Demirkol (Bahçelievler Lisesi) ve genç erkeklerde Mehmet Demir'e (Bahçelievler Lisesi) birincilik ödüllerini Vali Yılmaz Arslan verdi. Yıldız ve minikler kategorisinde birinci olan kız ve erkek sporcular Gülistan Denizoğlu, Serkan Çetin, Ezgi Deligöz ve Oğuzhan Çakar'ın ödüllerini Garnizon Komutanı Korgeneral Adem Huduti verirken, satranç turnuvasında küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde birinci olan Ahmet Uğur Konyalıoğlu, Sinan Kartaloğlu, Okan Karadeniz ve Erman Yılmaz isimli öğrencilerin ödüllerini de Belediye Başkanı İsmail Ok verdi.

 

PROTOKOLE CUMHURİYET YEMEĞİ

Resmi geçit töreninin ardından Vali Yılmaz Arslan ve Belediye Başkanı İsmail Ok, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Balıkesir Şubesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği, "Cumhuriyet Yemeği" etkinliğine katıldılar. ADD Şube Başkanı Mürüvvet Keleş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün savaş sırasında askerle aynı karavanayı paylaştığını ve Ata'nın en çok sevdiği yemeğin kuru fasulye ile bulgur pilavı ve hoşaf olduğunu, dernek olarak her Cumhuriyet Bayramı'nda bu yemeği gelenek haline getirdiklerini belirterek katılanlara teşekkür etti. Vali Yılmaz Arslan da ADD şube başkanı ve yöneticilerine katkıları için teşekkür etti. Vali Arslan, Büyük Atatürk'ün sevdiği fasulye, pilav ve hoşaf mönüsünün Türk Milleti olarak zaten çok sevildiğini kaydetti. Cumhuriyet Yemeği'ne CHP İl Başkanı İrfan Barış, Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Türkiye Kamu-Sen Balıkesir Temsilcisi Hüseyin Yurdakul ile çok sayıda davetli katıldı.

BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
BALIKESİR'DE CUMHURİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 16:28:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 16:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?