6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Restore edilen cami açılmıyor

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, restore edilen Hacıahmet Camii'nin ibadete açılmaması cemaati üzüyor.

Hacıahmet Mahallesi'ndeki 216 yıllık tarihi cami, geçen ağustos ayında başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlanmasına rağmen bir türlü ibadete açılmıyor.

İlçede cami sıkıntısı olduğunu belirten Hacıahmet Camii emekli müezzini Mehmet Ali Dede, "Caminin restorasyonu biteli aylar oldu. Ancak bir türlü ibadete açılmadı. Hacıahmet Camii ibadete açılmayınca merkez Koca Cami'de bilhassa cuma günleri yer bulunmuyor. Yağmurlu havalarda bile cemaat dışarıda namaz kılmak zorunda kalıyor. Restorasyonu bitmesine rağmen neden ibadete açmıyorlar anlamış değilim. Bir an evvel caminin ibadete açılmasını istiyoruz" dedi.

Caminin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirten Burhaniye Müftüsü Ali Efe, "Caminin restorasyonuna ağustos ayında başlandı. 15 Kasım'da da ibadete açılması gerekiyordu. Gördüğümüz kadarıyla restorasyon tamamlandı. Ancak cami ibadete açılmadı. Vatandaşlar da bize soruyor. Vakıflar Balıkesir Bölge Müdürlüğü'ne telefon ediyorum. Her defasında değişik şeyler söylüyorlar. 37 bin nüfuslu ilçede 15 cami var. Bu sayı zaten az. Bir de bu caminin ibadete açılmaması büyük sıkıntıya sebep oluyor. Bir an evvel caminin ibadete açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 15:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?