6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ro-Ro gemisi çıkarılıyor

Balıkesir'in Bandırma Limanı çıkışında 14 Eylül 2008 tarihinde batan Hayat N isimli Ro-Ro gemisinin denizden çıkartılması için çalışmalara başlandı.

Bandırma Limanı çıkışında batan gemide bulunan kamyonların yaklaşık 3 ay süren çalışmalarla çıkartılmasının ardından deniz dibinde yan yatmış şekilde duran geminin de çıkartılması için Solar Aras Denizcilik şirketi tarafından çalışmalara başlandı.

Batığın bulunduğu bölgeye yerleştirilen yüzer platformla birlikte firmaya bağlı 20 dalgıç geminin yüzdürülerek Erdek'in Tatlısu Köyü'nde bulunan tersaneye çıkartılması için çalışıyor. Hava şartlarının iyi gitmesi durumunda 8500 grostonluk geminin bir hafta içinde denizden çıkartılması planlanıyor.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, geminin gövdesinde açık bulunan yerlerin kapatıldığı, geminin alt kısmına yerleştirilen motorlu pompalarla, baş ve arka kısmına konulan iki adet bacadan gemideki suyun tahliye edileceği belirtildi. Gemideki suyun dışarı atılmasıyla geminin kapalı bölümlerine hava doldurulacağı ve enkazın yüzdürülerek çıkartılacağı kaydedildi.

14 Eylül 2008 akşamı Bandırma'dan Ambarlı'ya gitmek üzere yola çıkan Hayat N isimli Ro-Ro gemisib 106 yolcu mürettebat, 73 kamyon ve 2 otomobille liman çıkışında batmıştı. Kazada kamyon sürücüleri Özer Erdoğan, Necati Kalın, Murat Karaca ve Şevki Gönüllü hayatını kaybetmiş, Yahya Özoğlu'na ise ulaşılamamıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 16:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?