3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Ro-Ro'dan düşen kamyonlar çıkarılıyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 14 Eylül akşamı batan 'Hayat N' isimli Ro-Ro gemisinden denize düşen kamyonlar, vinçle çıkarılmaya başlandı.

'Hayat N' isimli Ro-Ro gemisinin batışı sırasında gemiden düşerek denizin dibine oturan 6 kamyonun yaklaşık 30 metre derinlikten çıkarılması için kurtarma çalışmalarını yürüten Solar firması tarafından, bölgeye yüzer platform üzerinde özel vinç getirildi.

Bölgede dalış yapan dalgıçlar, deniz dibindeki kamyonların yerlerini tespit ederek Bandırma Liman Başkanlığı'na kurtarma planı sundu. Bandırma Limanı açıklarında sabah saatlerinde başlayan kurtarma çalışmalarında, akşam saatlerine kadar 3 kamyon dalgıçlar tarafından vince bağlanarak su yüzeyine çıkarılıp platforma yerleştirildi. Su yüzeyine çıkarılan kamyonlardaki yüklerin de boşalmış olduğu gözlendi.

Batan Ro-Ro gemisinin çevresine yayılan diğer 3 kamyonun çıkarılmasının da hava şartlarının iyi olması durumunda birkaç gün içinde sonuçlanacağı belirtildi.
Bu arada, kamyonların çıkarılmasını mendireğe toplanan çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

Öte yandan, gemi enkazının çıkarılması için önümüzdeki ay Balıkesir Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu başkanlığında bir komisyon toplanacağı belirtildi. Komisyona, çalışmaları yürüten firma tarafından kurtarma planı sunulacağı, belirlenecek yönteme göre geminin çıkarılması çalışmalarına başlanacağı kaydedildi. Geminin parçalara ayrılarak ya da balonla yüzdürülerek çıkarılabileceği ve çalışmaların 6 ay süreceği belirtildi.

14 Eylül 2008 akşamı 106 yolcu ve mürettebat, 73 kamyon ve 2 otomobille birlikte Bandırma-Ambarlı seferini yapan Hayat N isimli Ro-Ro gemisi, Bandırma Limanı çıkışında batmıştı. Kazada 3 kamyon sürücüsü hayatını kaybederken, kaybolan 2 kişi ise bulunamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 21:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?