7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Roma dönemine ait mağara

Balıkesir'in Manyas ilçesi yakınlarında köylüler tarafından bulunan Roma dönemine ait 10 kilometre uzunluktaki yer altı mağarası yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Manyas'a bağlı Boğazpınar Köyü yakınındaki Soğuksu deresi mevkisindeki yer altı mağarası yakınlarında Roma dönemine ait eski kilise kalıntıları bulundu. Kalıntıların Romalılar zamanında düşmanlardan korunmak için kullanıldığı tahmin eden köylüler yetkili makamların ve bilim adamlarının gelip yeraltı mağarasını incelemesini ve burasının turizme açılmasını istiyorlar. Boğazpınar köyündeki mağarayı ve tarihi çınar ağacını ziyaret eden Balıkesir İl Genel Meclis üyeleri İsmet Koçyiğit, Namık Havutça ve Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel burasının mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini belirttiler.

Astımlı hastalara mağara havasının iyi geldiğini belirten çevre köylerdeki vatandaşlar ise Manyas ve Susurluk ilçe sınırları arasında kalan mağaranın 10 kilometre uzunlukta olduğunu bir ucunun Susurluk Keltepe mevkinden çıktığını iddia ettiler. Yer altı mağarası yanında bulunan bin yıllık 18 metre genişlikte 30 metre yükseklikteki tarihi çınar ağacıda bölgeye gelen vatandaşların uğrak yeri haline geldi. Boğazpınar köyü muhtarı Halil İbrahim Duran yer altı mağarasından çıkan tatlı suyu yıllardır çevredeki 12ayrı köyün kullandığını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 13:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?