5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Roman kavgasında 5 tutuklama

ROMAN KAVGASINDA 5 TUTUKLAMA

Balıkesir’in Edremit ilçesinde çocuk yüzünden çıkan silahlı kavgadan dolayı adliyeye sevk edilen 17 kişiden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İlçede çocuk tartışması yüzünden iki grup arasında çıkan silahlı kavgada gözaltına alınan 17 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Roman vatandaşların ikamet ettiği İbrahimce Mahallesi’nde geçtiğimiz Cumartesi günü çocukların tartışması yüzünden büyükler arasında çıkan kavga, üç gün boyunca E.D. (49) ve yakınlarıyla pazarcı esnafı arasında taşlı, sopalı ve silahlı çatışmaya dönüşmüştü. Bunun üzerine polis, Balıkesir’den gelen Çevik Kuvvet ekipleriyle birlikte mahallede operasyon düzenlemiş, aralarında E.D.’nin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına almıştı. Kavgada ayrıca, E. D., Y.O. (28) ve R.A. (16), vücutlarına isabet eden saçmalarla yaralanmıştı. Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Y.O.’nun sağlık durumun ağır olması sebebiyle Balıkesir Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Üzücü olayların ardından mahallede yapılan operasyonlarla gözaltına alınan E.D., İ.K., F.K., H.D., H.D., B.D., M.D., İ.Z., R.G., D.T., M.T., E.G., M.M., C.B., E.B., S.Ö. ve R.A., karakoldaki ifadelerinden sonra polisin geniş güvenlik önlemleri altında Edremit Adliyesi’ne götürüldü. Şüphelilerin ifadesi akşam saatlerine kadar devam etti. 17 zanlıdan M.D., H.D., E.D., H.D. ve B.D. isimli toplam 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer zanlılar tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ayrıca, polisin operasyon sırasında zanlıların evlerinde ve arabalarında yapılan aramalarda da çeşitli çapta toplam 8 silah ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti. Olaylarla ilgili soruşturma sürüyor.

ROMAN KAVGASINDA 5 TUTUKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 14:24:00
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 18:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?