5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Roman kavgasında 9 gözaltı

ROMAN KAVGASINDA 9 GÖZALTI

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı İbrahimce Mahallesi’nde Roman vatandaşların çocuk kavgası yüzünden başlattıkları ve 3 kişinin yaralandığı kavganın ardından polisin mahallede gerçekleştirdiği operasyonlarda 9 kişi gözaltına alınırken, 8 tane de ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Cumartesi günü yaşanan kavganın ardından çocukların aileleri birbirine girdi. Mahallede yaşanan kavgalarda taşlar, sopalar ve silahlar konuştu. Ellerindeki taş ve sopalarla birbirlerine acımasızca vuran Roman aileleri polis ekipleri güçlükle yatıştırabildi.

Taşlı sopalı kavgaların neticesinde R.A. (22) isimli bir Roman vatandaş yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Daha sonra yeniden alevlenen mahalle kavgasında yüzlerce Roman vatandaş birbirine girdi ve kavgada kullanılan silahlardan çıkan mermiler, aralarında husumet olan Roman vatandaşlardan ikisini yaraladı. Çeşitli yerlerinden yaralanan E.D. (48), Edremit Devlet Hastanesi’ne, ağır yaralanan Y.O. (27) isimli Roman vatandaş ise, Balıkesir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Y.O. isimli yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün geceyi teyakkuzda geçirdi.

ÇEVİK KUVVET OPERASYON YAPTI

Balıkesir’den takviye kuvvet olarak çevik kuvvet polisleri ilçe geldi. İbrahimce Mahallesi’nin çeşitli yerlerinde 24 saattir hazırda bekleyen İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve il merkezinden gelen Çevik Kuvvet timleri, bugün akşam saatlerinde mahalleye geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önceden tespit edilen çok sayıda evde aramalar yapıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç’ın da katıldığı operasyonda, sivil ve resmi çok sayıda polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Alının bilgilere göre, operasyonlar neticesinde, 9 Roman vatandaşın gözaltına alındığı, İbrahimce Mahallesi’ndeki otomobiller ve evlerde yapılan aramalarda 8 adet ruhsatsız tüfek ile bir miktar dolu fişek ele geçirildiği öğrenildi.

Polis ekiplerinin bölgedeki güvenlik amaçlı nöbetleri devam ederken, bir süre daha çevik kuvvet timlerinin ilçede kalacağı ve gözaltı sayısının artabileceği söyleniyor. Operasyonları izleyen İbrahimce Mahallesi’nin bazı pazarcı esnafları ise, son yaşanan kavga olayına polisin müdahale etmediğini, yetkililerin olaya duyarsız kaldığını ve can güvenliklerinin olmadığı iddia etti. Çok sayıda pazarcı esnafı ise, konuyla ilgili olarak yetkililer hakkında İçişleri Bakanlığına ve Balıkesir Valiliği’ne şikayet dilekçeleri vereceklerini söylediler. Edremit Kaymakamı Şefik Aydın’ın yerine vekil olarak görev yapan Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, resmi bir açıklama yapmadı.

ROMAN KAVGASINDA 9 GÖZALTI
ROMAN KAVGASINDA 9 GÖZALTI
ROMAN KAVGASINDA 9 GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 20:28:02
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 21:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?