7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Romanlar İsrail'i kınadı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar, Gazze'de katliam yapan İsrail'i kınamak için miting düzenledi.

İsrail'in Gazze'de yaptığı vahşet karşısında sessiz kalamayacaklarını söyleyen ve büyük çoğunluğunu Roman vatandaşların oluşturduğu İbrahimce Mahallesi sakinleri, Gazicelal Mahallesi halkının da katılımıyla toplandı.

Mitinge saatler öncesinden hazırlandıklarını söyleyen mahalleli, vahşetin bir an önce durdurulmasını istedi. Muhtarlık binalarında bulunan mahalle sancağı, Filistin bayrakları, katledilmiş bebek maketi, Bush'a atılan ayakkabının benzeri ile polis eşliğinde yürümeye başlayan kalabalığa diğer vatandaşlardan da destek geldi.

"Filistin'e selam, direnişe devam", "Kahrolsun İsrail", İsrail'e dur de, vahşete dur de", Filistin'e uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atan grup, zaman zaman tekbir getirdi. Çocukların ön planda tutulduğu mitinge kadınlar da destek verdi.
Ana caddelerden ilerleyen topluluk, Cumhuriyet Meydanı'nda basın bildirisi okudu.

Tüm mahalle sakinleri adına basın bildirisini okuyan Oktay Sümertaş, İsrail'i lanetlediklerini söyleyerek, "Mukaddes Kudüs topraklarını işgale başladığı günden beri kadın, erkek, çoluk çocuk, genç, ihtiyar demeden çeşitli bahanelerle Filistin halkına karşı işlediği katliamlarıyla bölge ve dünya barışını tehdit eden İsrail'i lanetliyoruz" dedi.

Sözleri sık sık sloganlar ile kesilen Sümertaş, Yahudilerin kutsal günü olan cumartesi günü bile öldürmeye devam ettiklerini söyleyerek, "İnsanlığa ve barışa düşman olan Siyonist İsrail'i, yaptığı katliamları durdurana kadar lanetleyeceğiz. Masum insanları acımadan katleden Yahudileri acımadan lanetleyeceğiz. Ayrıca Siyonist İsrail'in ve Amerika'nın ortaklaşa gerçekleştirdikleri bu insanlık katliamına seyirci kalarak pasif destek olan bütün iş birlikçi devletleri de lanetliyoruz. Başta hükümetimiz olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milletiyle İsrail'in terörist eylemlerine karşı her türlü tavrı ortaya koymalıdır. İbrahimce Mahallesi sakinleri olarak biz bu meydanda insani vazifemizi yerine getirmeye çalıştık. Şehit olan Filistinlilere Allah'tan rahmet, tüm İslam alemine başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 16:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?