7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Romanlar'dan çıkan habere tepki

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki romanlar, geçtiğimiz gün yaşanan bir asayiş olayını kendileri gerçekleştirmiş gibi basında gösterilmelerine tepki göstererek açıklama yaptı.

İlçenin İbrahimce Mahallesi mevkiinde konuşlanan ve Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği kurarak birbirleri ile dayanışma içinde olan Roman vatandaşlar, geçtiğimiz hafta Edremit Belediyesi’ne saldırı olayı ile ilgili bazı basın organlarında sorumlu gösterilmelerine üzüldüklerini ifade ederek açıklamada bulundu. Dernek yetkilileri, yaptıkları yazılı açıklamada Edremit Belediyesi’nde yaşanan üzücü olay ile Roman toplumunun bir ilgisi olmadığını vurgulayarak olayın münferit bir konudan ibaret olduğunu söyledi.

Roman vatandaşların sorumlu gösterildiği bahse konu haberi yazan ve yayınlayanlar ile ilgili adli makamlara giderek haklarını arayacaklarını da sözlerine ekleyen dernek yetkilileri, “27 Nisan 2009 günü Edremit Belediyesi ile belediyenin zabıta amirliğinde görevli personelin arasında yaşanmış üzücü, ama münferit bir olaydır. Bu olayı bazı basın mensupları, gerçekliğiyle kamuoyuna yansıtırken, bazıları ise Roman vatandaşların üzerine atarcasına haber yaptı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirdi.

Bahse konu olay Roman vatandaşları bağlamamaktadır. Bu tür yanlış haberlerin toplumu olumsuz etkileyeceğini vurgulamak isteriz. Ayrıca, ‘Romanlar belediyeyi bastı’ başlığı ile yanlış haber yayınlayanlar hakkında hukuki mücadelemizi yapacağız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 09:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?