5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Romanların kavgası kanlı bitti

ROMANLARDAN KANLI KAVGA!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar, çocuk kavgası yüzünden başlattıkları tartışmayı, taşlı, sopalı ve silahlı çatışmaya dönüştürünce 3 Roman vatandaş yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, kanlı kavga, ilçenin İbrahimce Mahallesi’nde yaşayan 2 Roman ailenin çocukları kavga etmesinin ardından başladı. Cumartesi günü yaşanan bu kavganın ardından çocukların aileleri birbirine girdi. Mahallede yaşanan kavgalarda taşlar, sopalar ve silahlar konuştu. Ellerindeki taş ve sopalarla birbirlerine acımasızca vuran Roman aileleri polis ekipleri güçlükle yatıştırabildi.

Taşlı sopalı kavgaların neticesinde R.A. (22) isimli bir Roman vatandaş yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Daha sonra yeniden alevlenen mahalle kavgasında yüzlerce Roman vatandaş birbirine girdi ve kavgada kullanılan silahlardan çıkan mermiler, aralarında husumet olan Roman vatandaşlardan ikisini yaraladı. Çeşitli yerlerinden yaralanan E.D. (48), Edremit Devlet Hastanesi’ne, ağır yaralanan Y.O. (27) isimli Roman vatandaş ise, Balıkesir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Y.O. isimli yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün geceyi teyakkuzda geçirdi. İbrahimce Mahallesi’nin çeşitli yerlerinde 24 saattir hazırda bekleyen İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve il merkezinden gelen Çevik Kuvvet timleri, olası bir kavgayı önlemek için duyarlı hareket ediyor.

Kavgaların büyümemesi için yoğun çaba gösteren polis ekiplerinin akşam saatlerinde mahalleye girerek yaralama olaylarını gerçekleştiren failler ile kavgaya karışanlara yönelik göz altı operasyonları yapacakları duyumu alındı.

Geçtiğimiz yıllarda da İbrahimce Mahallesi’nde yaşanan benzer olaylar neticesinde Roman ailelerden can kayıpları olduğu bilinirken, bu kavgada can kaybı yaşanmaması için yoğun çaba göstereceklerini ifade eden Edremit Vekil Kaymakamı Ali Uslanmaz, resmi bir açıklama yapmadı. Yaşanan büyük kavgayı duyan civar mahallelerde yaşayan vatandaşlar ile kavgalarla alakası olmayan İbrahimce Mahallesi’nin bazı sakinleri, güvenlik güçlerinin yardımına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

ROMANLARDAN KANLI KAVGA!
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 15:52:01
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 16:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?