3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Römorkta senfoni

İZMİR Devlet Senfoni Orkestrası, Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Mehmetalan Köyü’nde konser verdi.

Köy meydanında traktör römorklarının üzerine kurulan sahnede verilen konseri Kazdağları’nın eteklerinde kurulu, ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki, 150 hane 580 nüfusa sahip Mehmetalan köylüleri ve çevresindeki 5 köyden gelen yurttaşlar ilgiyle izledi.

Konserde, Adnan Saygun’un "Yunus Emre Oratoryasu"ndan borok müziğe, valslerden türkülere, klasik müziğin sevilen eserlerinden caz ve latin müziğine kadar geniş repartuvar seslendirildi. Konserde gaz lambası eşliğinde piyano çalan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın genç solistlerinden Banu Şener, Mozart’ın Türk Marşı’nı seslendirdi, tenör Lütfü Tuna, klasik müziğin tanınmış eserlerinden örnekler verdi. Balerin Selin Uzun ve balet Altan Kılınç’ın gösterisi ise göz doldurdu. Ressam Cahit Koççoban ve Güner Özkan konser sırasında resim yaptı.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Kenan Gökkaya, köylülerle sanatı paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti, "Etkinliğimiz en ücra köşede bulunan bir dağ köyü kalmayıncaya, klasik müzikle tanışmamış bir köylümüz kalmayıncaya kadar sürecek" dedi.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 13:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?