6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Rus Başkonsolosu Balıkesir'de

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Alexander Krivenko, Türk işadamlarını Tataristan'daki serbest ekonomi bölgesine yatırım yapmaya çağırdı. 

Rus Büyükelçi Krivenko, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Balıkesir'de, Vali Selahattin Hatipoğlu'nu makamında ziyaret etti. Oldukça samimi bir havada geçen ziyarette konuşan Başkonsolos Krivenko, Türkiye ile ilişkilerin hem siyasi hem ekonomik açıdan büyük bir ivme kazandığını ve hızla geliştiğini söyledi. İstanbul'da önümüzdeki günlerde yapılacak olan foruma Balıkesirli işadamlarının katılacağını belirten Krivenko, Türkiye'ye 300 milyon ton petrol ihraç eden Tataristan'da kurulan serbest ekonomi bölgesine tüm işadamlarını yatırım yapmaya davet etti. Vali Selahattin Hatipoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hatipoğlu, özellikle son yıllarda Rusya ile ilişkilerin her alanda arttığını, yıllık 25 milyar dolarlık ticaret hacminin bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Rusya'daki turizmcileri Balıkesir'e davet eden Vali Hatipoğlu, Balıkesir'in körfez bölgesinde 125 bin ikinci konut olduğunu, ayrıca termal kaynaklar bakımından da Balıkesir'in bölge olarak son derece zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Vali Hatipoğlu, "Rusya'da turizm sektöründe faaliyet gösteren işadamlarını Balıkesir'e yatırım yapmaya bekliyorum" dedi. 

Vali Hatipoğlu, Dursunbey İlçesi'nde işletilen tomrukların Rusya'dan geldiğini belirtti. Türk ve Rus milletlerinin köklü bir geçmişe sahip olduklarına değinerek son yıllarda bu ikili ilişkilerin daha da iyiye gittiğini kaydeden Hatipoğlu, Rusya'da Türk işadamlarının çok büyük inşaat işleri aldıklarını, turizmi geliştirmek için Türkiye ile Rusya'nın ortak plan yapması gerektiğini belirtti. 

Rusya Federasyonu Başkonsolosu Alexander Krivenko, Valilik ziyaretinin ardından belediyeye geçti. Büyükelçi Krivenko'yu makamında kabul eden Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, belediye hizmetlerinden söz ettiği Rus misafirine yerel yönetimlerle alakalı bilgi verdi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2006 Cumartesi 05:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?