5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Sabah öğrenci öğleden sonra çaycı

SABAH OKULDA, OKULDAN SONRA KAHVEDE

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde bir köy kahvesinde çaycılık yapan 11 yaşındaki Tuğba isimli ilköğretim öğrencisi, hayalinde tıp doktoru olmayı kuruyor.

Kepsut'a bağlı Örenli köyünde ikamet eden minik Tuğba, okul dışındaki zamanlarında babasına ait olan köy kahvesinde çaycılık yaparak babasına yardımcı oluyor.

Çay servisi yapan Tuğba, köyün ve köye gelen yabancıların ilgi odağı oldu. Köyünden servis ile taşımalı Serçeören İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 5. sınıf öğrencisi babasının kahvesinde derslerini bitirdikten sonra çay servisi yapıyor. Tuğba Sözeri isimli sevimli öğrenci, "Köyde babam hayvancılıkla uğraştığı işin ben okulum bitince köye geliyorum. Derslerimi yaptıktan sonra kahveye gelerek babamın yanımda çalışıyorum. Babam hayvanlara bakmak zorunda. Onun için derslerimi bitirir bitirmez babama yardım etmek için kahveye geliyorum" dedi.

Babası hayvanlara bakmak zorunda olduğu için o gelinceye kadar müşterilerle kendisinin ilgilendiğini anlatan Tuğba, kahveden kazandığı paradan kardeşine de harçlık verdiğini söyledi. Özverili bir yaşam süren Tuğba, "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" sorusuna ise, "Doktor olmak istiyorum, bütün hayalim bu" diye cevap verdi.

SABAH OKULDA, OKULDAN SONRA KAHVEDE
SABAH OKULDA, OKULDAN SONRA KAHVEDE
SABAH OKULDA, OKULDAN SONRA KAHVEDE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 09:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?