5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Sabahattin Ali ödülleri belli oldu

EDREMİT’TE SEBAHATTİN ALİ UNUTULMADI

Balıkesir’in Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen ünlü şair Sabahattin Ali Şiir ve Öykü yarışmasında dereceye girenler, düzenlenen bir basın toplantısıyla Sabahattin Ali’nin kızı Profesör Filiz Ali tarafından kamuoyuna açıklandı.

Edremit sevdalısı şair ve yazar Sabahattin Ali adına Edremit Belediyesince düzenlenen öykü ve şiir yarışmasına gönderilen eserlerin değerlendirilmesi tamamlandı.

Balıkesir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Duymaz ile Doç. Dr. Mehmet Narlı ve emekli öğretim görevlisi Zekeriya Özdemir ‘den oluşan jüri, yarışmaya gönderilen yaklaşık 4 bin 200 eseri tek tek inceledi. Seçim yapmakta zorlanan jüri, sonunda kararını açıkladı ve şiir dalında ilk üçü ve üç adette mansiyon, öykü dalında da ilk üçü ve üç adette mansiyon ödülü alacak isimleri belirledi.

‘Sabahattin Ali Şiir ve Öykü Yarışması’nda dereceye giren eserler: sırasıyla şöyle, Şiir Dalında 1. Serkan Uçar, 2. Ramazan Teknikel ve Etem Sedat Özveren Mansiyon: Servet Bilgin, Kader Küçükçakır ve Mustafa Atış. Hikâye Dalında ise 1. Uğur Sencer Aydın, 2. Murat Taş ve 3. Anıl Yavuz Mansiyon: Mehmet Emin Pürselim, Gülçin Manka ve Özen Kıraç. Şiir, hikâye ve roman dallarında dereceye girenlere ödülleri 18 Eylül 2010 Cumartesi günü saat 14.00 de Edremit Belediyesi Başkanlık makamında verilecek.

Dereceye girenlerden, birincilere 2 bin, ikincilere bin 500, üçüncülere bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca, her iki dalda da 3’er kişi, 500’er lira özendirme ödülünün sahibi olacak.

Dereceye girenlerin açıklandığı toplantıda konuşan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Edremitli olan Sabahattin Ali’nin her eserinde Edremit’e yer verdiğini ve ilçeyi her yerde tanıttığını bildirdi. Başkan Kılıç, “İlçede yaşamış sanatçılar gibi önemli kişilere sahip çıktıklarını belirten Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, "Sabahattin Ali'nin Edremitli olduğunu kimse bilmiyor ama Ömer Seyfettin'in Gönenli olduğunu herkes biliyor. Belediye Kültür Müdürlüğü olarak Sabahattin Ali'ye vefa borcumuz var. Kaymakamlarımızdan Şehit Hamdibey'e de 60 yıl sonra sahip çıkıp Şehit Hamdibey Meydanı'na heykelini diktik. Sabahattin Ali'ye de Edremitli olduğu, eserlerini burada verdiği ve ilçenin kültürünü işlediği için ölümünden 62 yıl sonra da olsa sahip çıkıyoruz. Ülkü Tepesi'nde onun hayali olan parkı ve değirmeni yapıyoruz" dedi.

Edremit sevdalısı şair ve yazar Sabahattin Ali’nin kızı Profesör Filiz Ali’de, babasının sağlığı sırasında o zamanın şartları gereği ilçeden ayrılmış olmasına rağmen hiçbir zaman Edremit’le olan bağını koparmadığını söyledi. Babası anısına böyle bir yarışmanın düzenlenmesinin kendisini çok mutlu ettiğini de ifade eden Filiz Ali Edremit belediye başkanı Tuncay Kılıç’a ve yarışmaya katılanlara teşekkür etti.

EDREMİT’TE SEBAHATTİN ALİ UNUTULMADI
EDREMİT’TE SEBAHATTİN ALİ UNUTULMADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 16:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?