6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Şafak operasyonuna 23 gözaltı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Belediyesi'ne yönelik şafak operasyonunda Balıkesir, İzmir ve Bursa'da 23 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Aralarında Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç, Belediye Başkan Vekili İlker Balık, Yazı İşleri Müdürü İsmail Yanıt, Fen İşleri Müdürü Birim Erkoyuncu, Körfez Belediyeler Birliği Müdürü İlknur Kesicioğlu, A.O. ve bazı meclis üyeleri ile işadamları Ü.C., M.S. ve H.A.'nın da gözaltında olduğu öğrenildi.

Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, operasyon kapsamında Özel İdare Müdürü Murat Doğmuş'un da bilgisine başvurulmak için savcılık talimatı ile gözaltına alındığını belirtti. Savcı Mehmet Tufan Yağcı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ile Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Zeytinli Belediyesi ile birimleri ve Edremit Körfez Belediyeler Birliği'ndeki bazı dokümanlara ve bilgisayarlara incelenmek üzere el koydu.

Gözaltına alınan kişilerin birbirleri ile görüşmemeleri için Başkan Şadan Aytaç'ın Akçay Polis Merkezi'nde, bazı zanlıların İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Edremit Bölge Trafik İstasyonu'yla aynı binada hizmet veren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi gibi farklı yerlerde gözaltında tutuldukları, zanlıların sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 17:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?