5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Şafak rüzgarı esti!

BALIKESİRLİLER AHMET ŞAFAK İLE COŞTU

Ünlü sanatçı Ahmet Şafak Balıkesirli hayranlarıyla buluştu. Balıkesir Belediyesi'nin kurtuluş günü münasebetiyle düzenlediği konserde sahne alan Ahmet Şafak, sevenlerine unutulmaz bir konser verdi.

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Atatürk Parkı'ndaki konsere binlerce vatandaş katıldı. Ünlü sanatçı Ahmet Şafak'ın sahne aldığı konseri Belediye Başkanı İsmail Ok, başkan yardımcıları, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, bazı ilçe ve belde belediye başkanları ile MHP'li il, ilçe yöneticileri ve binlerce vatandaş izledi. Konser öncesinde sahneye gelerek, günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir'in işgalden kurtuluşunun 88. ylını kutladı. Başkan Ok, "Bu topraklar kutsal topraklardır. Her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bayrağımız, rengini şehitlerimizin kanından almış ve vatan için, namus için, bayrak için bir avuç inanmış dedelerimizin başlattığı Kuva-yi Milliye hareketi Kurtuluş Savaşı ile birlikte mutlu sonla noktalanmıştır. Bugün, ayyıldızlı bayrağımız altında kurtuluş günümüzü kutluyoruz. Ne mutlu bize, ne mutlu kahraman ecdadımıza" dedi.

Daha sonra izleyicilerin yoğun alkışları arasında sahneye çıkan sanatçı Ahmet Şafak, eski ve yeni albümlerinden çok sayıda şarkısını hayranları için söyledi. Şarkılar arasında izleyicilere çeşitli konulardaki görüşlerini de aktaran Ahmet Şafak, günümüzdeki pek çok sanatçının sanat konusundaki anlayışının, gündelik kaygılardan öteye gitmediğini, bunun da gerçek sanatçıya olan ihtiyacı artırdığını söyledi. Vatan, millet, bayrak, memleket ve şehadet gibi kavramların bir milletin varlığını sürdürmesinde en yüce ve en vazgeçilmez değerler olduğuna işaret eden Şafak, eserlerini bu anlayıştan yola çıkarak oluşturduğunu ve bunun için bıkmadan ve yorulmadan çalışacağını söyledi. Konserinde, Adam Gibi, Unut Onu, Beni Ellere Sorma, Gada Gözlüm, Gesi Bağları, Ben Hâlâ Nöbetlerdeyim, Pusu Gözlüm, Habersiz Gitme, Kader Katibi, Olsun, Yenilgimiz Kutlu Olsun, Sevdalı Şehit, Sarıkamış, Kan Uykusu, Çanakkale, Yüreğinle Gel, Kırmızı Beyaz Yarim, Yalnız Kurt gibi pek çok sevilen eserini, hayranlarının eşliğinde söyleyen Ahmet Şafak, Balıkesir`e ikinci gelişi olduğunu hatırlatarak, "Balıkesir, Milli Mücadele tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. bu yüzden Balıkesir`in yiğit ve kahraman insanlarını çok seviyorum" diye konuştu.

 

SÖZ BAŞKAN KILIÇ'TAN YORUM AHMET ŞAFAK'TAN

Ünlü sanatçı Ahmet Şafak, koserinde son olarak Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın sözlerini yazdığı ve yeni albümünde yer vereceğini açıkladığı, "Göktaşı yağmurlarında asırlar akıp gitse hep seni bekleyeceğim bıkıp usanmadan" mısralarıyla başlayan şarkıyı Başkan Kılıç'ı da sahneye davet ederek birlikte söyledi. Şarkı, büyük beğeni topladı. Konserin sonunda Belediye Başkanı İsmail Ok ile birlikte MHP'li yönetici ve belediye başkanlarını da sahneye çıkararak alandaki seyircilerle karşılıklı, "Kırmızı-Beyaz" sloganı attırıp Balıkesirlileri Balıkesirspor tezahüratıyla selamladı.

BALIKESİRLİLER AHMET ŞAFAK İLE COŞTU
BALIKESİRLİLER AHMET ŞAFAK İLE COŞTU
BALIKESİRLİLER AHMET ŞAFAK İLE COŞTU
BALIKESİRLİLER AHMET ŞAFAK İLE COŞTU
BALIKESİRLİLER AHMET ŞAFAK İLE COŞTU
BALIKESİRLİLER AHMET ŞAFAK İLE COŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 14:03:01
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 14:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?