2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Sağanak böyle vurdu!

Aşırı yağışlar, Balıkesir’e bağlı Marmara ve Avşa adalarını vurdu. Dün gece saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden sağanak yağış, sel ve ardından heyelana neden oldu. İki adada bir çok ev ve işyeri çamurlu suların altında kalırken, büyük çapta maddi zarar oluştu. Heyelan nedeniyle bazı köylerin ulaşıma kapandığı Marmara Adası’na, dün akşam saatlerinde Kızılay tarafından gıda yardımı yapıldı. Yağışın sürdüğü bölgede iş makinalarıyla su ve toprak dolan binları temizleme çalışmaları sürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Özellikle belediyelerimizin imar çalışmalarında dere yataklarının kapatıldığı, evler yapıldığı, üzerlerinin örtüldüğü görülmüştür. Her mevsimde sel olaylarının olduğu da dikkate alınarak, dere yataklarının açılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Şu an itibariyle ciddi bir tehlike söz konusu değil. Yağışların devam etme özelliği de göz önüne alındığında iş makineleriyle gerekli çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.

'ZARARLARI KARŞILAYACAĞIZ'

Afetle ilgili hasar tespit çalışmalarının başladığını kaydeden vali, bazı ev ve iş yerlerinin çamur altında kaldığını kaydederek şöyle devam etti:

''Avşa Adası'nda helikopterle yaptığımız tespitlerde okul ve caminin bulunduğu mahalle su altında. Vatandaşlarımızın ev eşyaları kullanılamaz hale gelmiş. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Zararları mümkün olduğu kadar karşılayacağız'

İSTANBUL'U DA SULAR BASTI!

İstanbul’da sağanak yağış akşam saatlerinde etkisini artırırken, metrekareye Çatalca’da 164, Kilyos’ta 163, Terkos’ta 125 ve Sarıyer’de 110 kilogram yağış düştü.

İstanbul Beykoz Riva yolunda sağanak yağış toprak kayması ve ağaçların devrilmesine neden oldu. Vatandaşlar araçları ile yolda mahsur kaldı. Beykoz'a bağlı bazı köylerde ise seralar ve evler sular altında kaldı.

Uzun süre yardım bekleyen vatandaşlar çareyi kendi imkanları ile yolu açmakta buldu. Yol kenarında bulunan bir trafik levhası ile yolda bulunan taşları ve toprağı temizleyen vatandaşlar mahsur kalan araçlarını kurtardı.

SERALAR SULAR ALTINDA KALDI

Beykoz'a bağlı Alibahadır, Değirmendere, Paşamandıra köylerinde yağmur nedeniyle ev, ahır ve sera sular altında kaldı. Derelerin taşması sonucunda köylerde bulunan ahırlarda çok sayıda küçük ve büyük baş hayvanın ahırlda mahsur kaldığı ve bazılarının ise sel sularına kapılarak kaybolduğu öğrenildi. Öte yandan sağnak nedeniyle trafoların patlaması sonucunda köylere elektrik verilemiyor.

SARIYER'İ DE VURDU

İstanbul'da dün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur Sarıyer'de de etkili oldu. Yoğun yağış nedeniyle Sariyer'de yağmur suları sokakları göle çevirdi. Çok sayıda iş yeri ve evide su bastı. Rögar kapaklarıda yoğun yağış nedenilye taştı. Yollardan araçlarıyla geçen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar ise göle dönüşen yolda yürümekte zorluk yaşadı. Bir araç ise yağmur nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Yağmur nedeniyle zor anlar yaşıyan bazı vatandalar ise yıllardır bu durumla karşı karşıya kaldıklarını söylediler.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2012 Çarşamba 10:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?