6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Sağanak yağmur altında eylem

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletmeleri'nde çalışan işçiler, sağanak yağmur altında yaptıkları eylemde fabrika yönetimini ve özelleştirmeleri protesto etti.

Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletmeleri'nde çalışan Petrol-İş Sendikası'na üye işçiler, mesai bitiminde fabrikadan alkışlar ve sloganlar eşliğinde toplu halde yürüyerek fabrika girişine geldi.

Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Petrol İş Bandırma Şubesi Başkanı Recep Gökdeniz ve çeşitli siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de katıldığı eylemde, işçiler fabrika yönetiminin uygulamalarını ve fabrikadaki bazı işlerin özelleştirilmesini protesto ettiler.

Petrol İş Bandırma Şubesi Başkanı Recep Gökdeniz, sendikanın fabrikada yok sayılmaya çalışıldığını iddia ederek, fabrika yönetiminin işçilerin mesai saatlerini arttırdığını öne sürdü. Gökdeniz, fabrikadaki tinkalin madeninin hunkerlere yüklenmesi işinin teknolojik yada uzmanlık gerektiren bir iş olmadığını ifade ederek, bu işin özel firmaya verilmesini protesto ettiklerini söyledi.

Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ise, bor madenlerinin Türkiye için stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, "Borlar, bor madenleri Türkiye'nin elindeki en önemli güçtür. 100 yılın madeni, yüzyılın enerji kaynağı bordur. Dünya rezervlerinin yüzde 72'sini Türkiye elinde bulundurmaktadır. Türkiye bugüne kadar borları iyi kullanamamıştır. Bor madenlerini yerli yada yabancı sermayeye sattırmayacağız. Borlar bizimdir bizim kalacaktır" dedi.

Yaklaşık yarım saat süren eylem olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 21:35:43
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 21:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?