7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Sağlık evinde yırtık Türk bayrağı

Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı Fazlıca Köyü Sağlık Evi’nin gönderindeki yırtık Türk bayrağı köy halkından tepki görüyor.

Öfkeli köy halkı, ilgililere seslenerek, “Bayrak bulunamıyorsa biz verelim. Kanımızdan rengini verdiğimiz şanlı bayrağımızın bu şekilde yırtık ve renginin solmuş olması bizim içimizi acıtıyor” diye tepkilerini dile getirdiler.

Bilindiği gibi, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, "Yaptığım gezi ve incelemelerde az da olsa eskimiş, solmuş, yırtılmış bayrakların kullanıldığına tanık oldum. Bilindiği üzere Türk bayrağının şekli, çekilebileceği yerler, uyulacak kurallar ve cezai hükümler 'Türk Bayrağı Kanunu' ve 'Türk Bayrağı Tüzüğü' ile düzenlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının, bütünlüğünün, birliğinin sembolü olan bayrağımızın belirlenmiş kurallara göre kullanılması büyük önem taşımaktadır. Bu konuda kaymakamlıklar başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin, meslek teşekküllerinin, sivil toplum kuruluşlarının gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle rica ederim" demiş ve kurumları uyarmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 11:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?