6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Sağlık grup başkanları Gömeç'te

Balıkesir’in Gömeç ilçesi, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çalışkan ve şube müdürleriyle 18 ilçenin sağlık grup başkanlarına ev sahipliği yaptı.

İlçeye bağlı Arkent tatil sitesinde yapılan toplantıda uzman doktor Serpil Ertem Kırım Kango Kanamalı ateşi ve Tularemi hastalıkları konusunda bilgiler verdi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çalışkan, her ay bir başka ilçede düzenlediği toplantıların sonuncusunu Gömeç de yaptı. Şube müdürleri Dr. Fatma Alpay, Dr. Nimet Ünal, Dr. Mustafa Akpınar ve Dr. Mustafa Nazif Gökçe ile 18 ilçenin sağlık grup başkanının katıldığı toplantıda Bandırma Dr. Güven Karahan Devlet Hastanesi ateşli hastalıklar uzmanı Dr. Serpil Ertem, meslektaşlarına Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve Tularemi hastalıkları konusunda bilgiler verdi. Her iki hastalığında değişik ilçelerde zaman zaman görüldüğüne dikkat çeken Dr. Ertem, hastalıklardan korunma ve mücadele yöntemleri konusunda da bilgiler verdi.

Ev sahipliğini Gömeç sağlık grup başkanı Dr. Fatih Gül’ün yaptığı toplantı öncesi Güvercin koyu Deniz atı lokantasındaki yemeğe Ayvalık kaymakamı Nihat Nalbant da katıldı. Her 15 günde bir değişik ilçelerde toplantılar yaptıklarını belirten sağlık müdürü Dr. Mehmet Çalışkan, yörede her hangi bir salgın hastalık bulunmadığını söyledi. Sağlık grup başkanlarının Balıkesir’in ilçelerini tanıma fırsatı bulduğunu belirten Çalışkan, “Ayda iki defa değişik ilçelerde sağlık grup başkanları ve hastane başhekimleri ile toplantılar yapıyoruz. Sağlık grup başkanlarımız ve başhekimlerimiz hem ilçeleri tanıma fırsatı yakalıyor. Hem de değişik ilçelerdeki hastalıklardan haberdar oluyorlar. Bunun için ilçe toplantılarının yararına inanıyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 18:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?