7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Sağlık ocağının ayıbı!

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını kullandıkları bayraklar konusunda uyardı. Ancak uyarıların etkili olmadığı Ayvalık’ın Küçükköy beldesinde hizmet veren sağlık ocağında gözlendi.

Vatandaşların uyarılarına rağmen, yırtılan bayrağın değiştirilmemesi dikkatleri çekiyor.

Vali Yılmaz Arslan "Yaptığım gezi ve incelemelerde az da olsa eskimiş, solmuş, yırtılmış bayrakların kullanıldığına tanık oldum. Bilindiği üzere Türk bayrağının şekli, çekilebileceği yerler, uyulacak kurallar ve cezai hükümler 'Türk Bayrağı Kanunu' ve 'Türk Bayrağı Tüzüğü' ile düzenlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının, bütünlüğünün, birliğinin sembolü olan bayrağımızın belirlenmiş kurallara göre kullanılması büyük önem taşımaktadır.

Bu konuda kaymakamlıklar başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin, meslek teşekküllerinin, sivil toplum kuruluşlarının gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle rica ederim" demiş ve kurumları uyarmıştı.

Ancak, Ayvalık’ın Küçükköy Beldesinde hizmet veren Küçükköy Sağlık Ocağı’nın gönderinde asılı Türk bayrağının çok uzun zamandan bu yana yıpranmış halde olması dikkatleri çekti. Vatandaşların uyarılarına rağmen bir türlü değiştirilmeyen bayrak tepki topluyor. Vali Arslan’ın hassasiyetini bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından gösterilmesini isteyen vatandaşlar, yetkilileri bu duyarsızlık karşısında göreve çağırıyorlar.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 12:44:10
Güncelleme :23 Ağustos 2009 Pazar 12:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?