6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Sağlık skandalı yargıya taşındı

Balıkesir'de yaşanan sağlık skandalının sorumluları hakkında, ölüm raporu verildikten sonra yaşadığı anlaşılan bebeğin ailesi tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Hatice-Hüseyin Bölme çiftinin avukatlığını üstlenen Balıkesir Barosu avukatlarından Bünyamin Özer, Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin karıştığı skandalla ilgili bugün işlem başlattı. Özer Hukuk Bürosu yetkililerinden avukat Burcu Birlik ile beraber adliyeye giden Hüseyin Bölme, "Adaletin yerini bulmasını istiyorum" derken, bundan sonrası için yargıya güvendiğini söyledi.

Avukat Burcu Birlik, "Bugün yasal işlemlere başlıyoruz. Bunun detaylarıyla ilgili önemli noktalar yargı sürecinde belli olacaktır. Bu konuda daha fazla açıklama yapmak istemiyoruz, aile zaten üzüntülüdür. Gereğini yüce yargıya bırakıyoruz. Şu anda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz. Dolayısıyla maddi ve manevi tazminat olayları yargının süregelen bölümlerinde netleşecektir. Şu anda net bir açıklama yapmak mümkün değildir. Baba müfettişlere ifade verdi. Artık savcılık soruşturma aşamasına başlayacaktır. Her iki tarafın da savcılık kanalıyla ifadeleri alınacaktır, şüpheli tarafın da müşteki tarafın da. Olay yargıya intikal etti, şu aşamada daha da fazla bir şey yapmak ya da söylemek yersiz olacaktır. Yargı gerekeni yapacaktır" dedi. Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı, ailenin müracaatı üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan, Balıkesir Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde 29 Mayıs tarihinde gerçekleşen skandalla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca görevlendirilen müfettiş, ilk iş olarak 2 doktoru açığa almıştı. Müfettişin, bebeğin yaşadığı anlaşılınca götürüldüğü Balıkesir'deki özel hastane ile Bursa'daki hastanede görev yapan doktor ve diğer yetkililerle de görüşeceği, hazırlanacak ayrıntılı raporun Sağlık Bakanlığı'na sunulacağı bildirildi. İdari soruşturmayla ilgili açıklamayı Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yapabileceği kaydedilirken, soruşturmanın bu hafta tamamlanması bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 15:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?