5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Sağlıklı yaşam çorbası!

DÜNYA BU ÇORBAYI KONUŞACAK

Buluşları ile dünya bilimini hayretler içinde bırakmayı başaran ve dünyanın en gelişmiş bitki özü üretim tesislerini Türkiye’de kuran Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Türk bilim adamı Faruk Durukan, kansere karşı koruyucu ve zayıflatıcı özelliklere sahip olan, bitki özlerinden ürettiği ‘Bazik Çorba’yı dünya mutfaklarına sokacak.

İlçede yaptığı AR-GE çalışmaları Türk biliminin üzerine çıkarak dünya bilimini bile defalarca şaşırtan ‘Kale Natürel’ adlı firmanın yetkilisi, bilim dalında Nobel’e aday gösterilen Türk bilim adamı Faruk Durukan, dünyada ilk kez üretilen, kansere karşı koruyucu, tedavi edici ve zayıflatma özelliği bulunan ‘Alkali Çorba’yı basına tanıttı.

Yıllardır, Türkiye’deki 25 üniversite ile ortak çalışmalar yapan Faruk Durukan, bir süredir üzerinde çalıştığı ‘Alkali Çorba’ projesini tamamladı. Geçtiğimiz gün Edremit’teki tarihi ‘Cumhuriyet Lokantası’nda bir basın toplantısı gerçekleştiren Durukan, tesislerinde üretmeyi başardığı 10 çeşit sebze cinsi bitkinin özütünün bir arada bulunduğu ‘Alkali Çorba’yı basın mensuplarına sundu. Dünyada ilk kez, besin değerleri bu kadar fazla olan bir çorba üretildiğini ve bu çorbanın insanlığa büyük fayda sağlayacağını söyleyen Türk bilim adamı Durukan, “Dünyada ilk kez; Edremit Körfezi’nde yetişen karaciğer ve sindirim sistemi hastalıklarına çok iyi gelen lahana ile karnabahar karışımı olan ve tohumu olmayan Azma (Sallama) adlı sebze yanı sıra, pırasa, ıspanak, domates, beyaz lahana, soğan, kepekli un, yeşilbiber, nane, brokoli, asma yaprağı ve kerevizlerin özlerinden ‘Alkali Çorba’sının elde etmeyi başarmış bulunmaktayız. ‘Alkali Çorbası’ tamamen bazik, yani Alkali sebzelerin ekstraktlarından elde ediliyor ve kanın PH değeri normalde 7’den yüksek olması gerekir ve bu çorba kanı hafif bazik yapıp ortalama 7,35–7,45 arasında sağlıklı tutmasını sağlıyor. İnsan vücudundaki Asit-Baz dengesinin bozulması, yani asit ortamda birçok hastalığın ortaya çıkmasına sebep olduğu bilindiği için her türlü kanser gelişimini yanı sıra, alerjik ve enfeksiyon hastalıkları, kronik yorgunluk, kas ve eklem rahatsızlıkları, mide-bağırsak rahatsızlıkları ile yüksek tansiyona sebep olabildiği için ‘Alkali Çorbası’nın bazik ve doğal olması nedeni ile bu rahatsızlıklardan koruduğu dünya ilaç sektöründe sentetik ilaçlardan, doğal üretilen ilaçlara doğru bir kayma olmaktadır ve bu gün eczacılık sektöründe yüzde 35 oranında doğal ilacın raflarda pazar bulunmaktadır. ‘Alkali Çorbası bir çorba olmayıp, akut ve kronik mide-bağırsak rahatsızlıkları ve kansere karşı koruyucu özelliği olan bir karışımdır.

 

DURUKAN, NOBEL ÖDÜLÜNE ADAY GÖSTERİLİYOR

Taşın suyunu çıkartarak yanmayan malzeme teminini kolaylaştıran, dünyadaki zeytin üreticilerinin 3 bin yıldır çözüm bulamadığı ve nereye dökeceklerini bilemedikleri zeytin karasuyunu insanlığa faydalı hale getirmeyi başaran, bitki özlerinden dünya biliminin yüzyıllardır elde edemediği farklı ham maddeleri üretmeyi başaran, bitki özlerinden kök boya üretimi yaparak tekstil sanayinin çırpınışını durduracak formülü bulan, çöpe dökülen zeytin çekirdeğinden Aktif Karbon üretmeyi başaran, yakılmaya terk edilen zeytin yapraklarından ‘Oleuropein’ ve zeytin yaprağı çayı üreten ve bunun gibi daha onlarca insanlığa faydalı buluşları bulunan, Türkiye’nin ilk ve tek bitki özü (Ekstrakt) üretim tesisinin kurucusu ve sahibi olan Faruk Durukan, buluşlarından bir tanesi ile de bilim dalında ‘Nobel’ ödülüne aday gösteriliyor. Dünyadaki yüz binlerce bitkinin yanında, ülkemizde ve Kaz Dağları’nda 12 bin civarında endemik ve hoş kokulu bitki zengini olduğunu ve bilimsel potansiyelimizin de var olduğunu bilmekteyiz. Bu zenginliğimizi Sağlık Sektörüne aktarmalıyız. Amacımız insanlarımıza çorba içirtmek değil, Kaz Dağının bol oksijeni içerisinde yetişen bazik özellikli sebzelerimizin özlerinden oluşturduğumuz ‘Alkali Çorba’sı ile insanlarımız sağlığına kavuşturmak ve zayıflatmaktır. Bağışıklık sistemi, deri ve cildin diri kalması, vitamin D üretimi gibi süreçler Alkalite ile çok yakından ilgilidir. ‘Alkali Çorba’sı ile metabolizmada yağ emiliminin engellendiği için insan vücudunda yağ depolaması olmuyor. Bu nedenle çorba içenlerde dengeli ve sağlıklı zayıflama başlıyor. Bu Çorba ile vücudumuzun hassas dengesini koruyarak fiziksel, duygusal ve zihinsel bütün vücut fonksiyonlarımızın sağlıklı işlemesi sağlayabiliriz” dedi.

‘Bazik Çorba’yı mercimek çorbasına benzeten basın mensupları, çorbanın damakta bıraktığı tadı beğendi ve Durukan’ı tebrik etti.

DÜNYA BU ÇORBAYI KONUŞACAK
DÜNYA BU ÇORBAYI KONUŞACAK
DÜNYA BU ÇORBAYI KONUŞACAK
DÜNYA BU ÇORBAYI KONUŞACAK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 18:57:39
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 19:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?