7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Sahil Yenice fidandan kazanıyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı 150 haneli Sahil Yenice Köyü'nde tüm vatandaşlar yıllardır aşılı ceviz ağacı fidanı yetiştirip geçimlerini sağlıyorlar.

Köylü vatandaşların kurduğu S.S. Sahil Yenice Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi sayesinde köyde işsiz ve iş arayan insan kalmadı. Köyde yaşayan kadın erkek 700 kişi her gün ceviz fidanı bahçelerinde çalışıp aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kooperatif Başkanı Hüseyin Kargı, "Türkiye'nin en büyük kaliteli ceviz fidanı yetiştiren köyümüzde yılda bir milyon adet aşılı ceviz fidanı üretimi yapıp pazarlıyoruz. Sipariş üzerine kargo ile 80 ile gönderiyoruz. Köyümüzün ünü yurt içinde ve dışında tanındı, aşılı ceviz fidanı yanı sıra köyümüzde her çeşit elma, armut, badem, zeytin, kiraz, erik, şeftali aşılı meyve fidanıda yetiştiriliyor. Fidanlarımız Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı sertifikalıdır" dedi.

Sahil Yenice köyünde yıllardır fidancılık yapan Muammer Varlık ise, "Ceviz fidanlarının yetişmesi 2 yıl sürüyor. Tüplü fidanları kışın erken kar düşen doğudaki illerimizede pazarlıyoruz. Ceviz fidanlarımızın en büyük özelliği tüplü fidanlar kışında ekilebiliyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 23:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?