2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Sahte doktor tutuklandı

Balıkesir merkez ve ilçelerine bağlı köylerde yaşlı kişilere kendini doktor olarak tanıtıp, dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alınan 52 yaşındaki Cemal Çalış, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı

Cemal Çalış’ın daha önce de 10 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Balıkesir’in bir çok köyüne, beyaz önlük ve boynunana taktığı steteskopla gidip kendini doktor olarak tanıtan kişinin yaşlıları dolandırdığı yönünde ihbar alan jandarma çalışma başlattı.

Eşkal bilgilerini alan jandarma, şüphelinin daha önce de 10 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan Cemal Çalış olduğunu belirledi. Bu sırada, Dallımandıra Köyü’ne giden Çalış’ın yaşlı bir kişiden 1000 lira aldığı ve köyden otomobille ayrıldığı belirlendi.

Otomobilin peşine düşen jandarma, merkezde izine ulaştı ve Cemal Çalış’ı yakaladı. Gözaltına alınan Cemal Çalış’ın, yaşlılara hasta olduklarını inandırıp, şeker ve tansiyon ölçüm cihazlarını yüksek fiyata sattığı ileri sürüldü. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Adliye’ye sevk edilen Cemal Çalış, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

...
Yayın Tarihi : 12 Mart 2012 Pazartesi 22:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?