3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sahte nikah mağdurları dava açacak

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Kızılkeçili köyünde muhtar sekreterinin kıydığı nikah görüntülerine bir yenisi daha eklenirken, olayın mağdurları olan Ürkmez çifti sonuna kadar haklarını arayacaklarını söyledi. 

Eşi Gamze Camaçıkan ile hayatlarını birleştirdikleri günün görüntülerini ekranlarda görmekten duydukları üzüntüyü dile getirerek muhtar ve sekreter ile ilgili yasal işlem başlatıp haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyleyen Murat Ürkmez, "Bundan 3 yıl öncesine kadar, yani bu sekreter işe başlamadan evvel köyümüzdeki nikahları muhtar kıyıyordu. Fakat bu sekreter işe girdikten sonra nikahları da kıymaya başladı. Biz de eşim ile yaklaşık 3 ay önce evlendik. Köyümüzde şimdi bir söylenti çıktı. 

'Nikahlar geçersiz ve yeniden kıyılacak' deniyor. Ne olacağını bilmiyoruz ve merak içerisindeyiz. Mağduruz. Eşim ile birlikte rencide olduk. Ailemizin reklamı oldu. Sonuna kadar hakkımızı arayacağım. Muhtar ve sekreterinden şikayetçiyim" dedi. 

Akçay beldesinde kanalizasyon ve baca açıcılığı ile yakacak malzemeleri satan küçük bir iş yerine sahip olduğunu söyleyen Ürkmez, 3 yıl içinde köylerinde nikahı kıyılan çiftlerin de merak içerisinde olduğunu belirtti. 

Bu arada, muhtarlık hakkında başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. 

Köy muhtarı Osman Akçay'ın ve yasaların kendisine yetki verdiğini söyleyerek nikah kıyan D.Y. isimli muhtarlık sekreteri, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Köy halkı ise nikahların geçerli olup olmadığını merak ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 17:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?